U Briševu otvoren dječji vrtić koji će moći primiti 80 djece, nema liste čekanja

Jučer je svečano otvoren DV “Zvončić” u Briševu koji će moći primiti 80 djece. Riječ je o projektu vrijednom oko 6 milijuna kuna kojim se kapacitet vrtića povećava za tri nove prostorije.

“Bilo je potrebno graditi novi vrtić zbog doseljavanja i rasta broja djece. Nadamo se da ćemo za 5 godina trebati graditi još jedan vrtić”, rekao je načelnik Općine Poličnik Davor Lončar.

Ravnateljica DV Zvončić, Marijana Barić, istaknula je kako su jako ponosni rastom kapaciteta i broja zaposlenih u posljednjih 12 godina:

“Naši kapaciteti su dosegli 180 djece. Broj zaposlenih je u 12 godina narastao na ukupno 26. Ne znam kako opisati današnji osjećaj i ponos. Mi smo vrtić koji trenutno nema liste čekanja. Svi kriteriji su primjenjivi i mi smo na sreću uspjeli upisati svu djecu”, rekla je ravnateljica Barić.

Državna tajnica Središnjeg ureda za demografiju i mlade, Željka Josić istaknula je zadovoljstvo otvorenjem vrtića, a posebno ju veseli što nema liste čekanja jer će to bitno pomoći roditeljima.

Župan Božidar Longin ovom je prilikom naglasio kako je u posljednje četiri godine izgrađeno 40 vrtića što su projekti u vrijednosti većoj od 100 milijuna kuna:

“I ovdje smo pomogli iz proračuna koliko smo mogli. Ovo je jedna od niza demografskih mjera koje provodimo i koje daju rezultate. Idemo i sa subvencijom stambenih kredita, rodiljnim naknadama i drugim mjerama koje, kao što vidite, daju rezultate”, rekao je Longin.

Svečanosti u Briševu nazočili su brojni gosti među kojima i zamjenik župana Šime Vicković.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...