U samo tri dana policija utvrdila 156 prometnih prekršaja

U posljednja tri dana na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave zadarske policijski službenici su provodili akciju u prometu u cilju osiguranja povoljnog stanja sigurnosti prometa na cestama.

Na području Obrovca u ponedjeljak, 13. prosinca ukupno je sankcionirano 28 vozača, od čega 10 vozača zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 7 vozača zbog korištenja mobitela u vožnji, 3 vozača zbog nepropisnog pretjecanje, 2 vozača zbog prekoračenja brzine te 5 vozača zbog različitih prometnih prekršaja.

Na području Gračaca, u utorak, 14. prosinca ukupno je sankcionirano 27 vozača, od čega 13 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 3 zbog korištenja mobitela u vožnji, 3 vozača zbog nenošenja vozačke dozvole te njih 8 zbog različitih prometnih prekršaja.

Također, u utorak na širem području grada Zadra u kontroli prometa sankcionirano je 100 vozača.

Najviše, njih 25 je sankcionirano zbog upravljanja vozilom kojem je isteklo važenje prometne dozvole. Zbog korištenja mobitela u vožnji sankcioniran je 21 vozač, a zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa 17 vozača.

Kod 6 vozača je utvrđeno da vozilom upravljaju pod utjecajem alkohola.

U sudjelovanju u prometu za vrijeme izrečene mjere zabrane upravljanja vozilom, zatečena su 4 vozača dok je 5 vozača zatečeno da upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Zbog drugih različitih prometnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, sankcionirano je 18 vozača.

Najveća koncentracija alkohola od 2,12 g/kg izmjerena je 46-godišnjem vozaču.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...