Ugostitelji se udružili i potpisali peticiju: “Ukinite covid potvrde na Adventu”, Letinić: “U ponedjeljak ćemo znati možemo li promijeniti mjeru”

Zakupci kućica na zadarskom Adventu, nezadovoljni brojem posjetitelja i shodno tome prihodima koje ostvaruju, danas su na adresu direktora Tržnice Tomislava Letinića donijeli peticiju putem koje traže ukidanje covid potvrda za posjetitelje ove zimske manifestacije.

Nemam puno toga za komentirati. Od početka Adventa pojedinci koji su zakupili kućice interesirali su se oko pitanja mogućeg uklanjana ograda i covid potvrda. Puno puta smo im objasnili da smo još za vrijeme organizacije, u rujnu, listopadu i studenom uvijek dobivali istu informaciju, a ta je da moramo poštivati mjeru koja kaže da su sva okupljanja na otvorenom s preko 100 ljudi moguća jedino uz covid potvrde, kazuje Letinić koji je danas osobno preuzeo peticiju.

Zadnjih dana, zbog loše posjećenosti, zakupci svih 24 kućica udružili su se i donijeli mi jutros peticiju koju sam predao Gradu Zadru i Turističkoj zajednici. Obavit ćemo još jedan sastanak i vidjeti koje su nam mogućnosti. Do ponedjeljka bismo trebali sve znati. Naime, možda možemo u danima kada nema koncerata primjenjivati mjere za ugostitelje koje podrazumijevaju razmak među stolovima, dezinfekciju, maske, ali ne i covid potvrde. U dane vikenda, kada je glazba uživo, moramo primjenjivati mjere za manifestacije koje podrazumijevaju covid potvrde. Učinit ćemo sve da ugostitelji ostvare bolje prihode i završe ovaj Advent pozitivno. Razumijemo njihove probleme, ali mjere moramo poštivati. Drugačija je situacija u Zagrebu i Splitu, gdje su kućice 50, 100 metara udaljene od bina, pa se na njih ne primjenjuje mjera za manifestacije, objašnjava nam Letinić i još jednom napominje da ćemo u ponedjeljak znati hoće li necijepljeni i oni koji nisu preboljeli koronu moći uživati u blagdanskoj ponudi na Adventu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...