Uskoro stižu nove opcije na WhatsApp messenger

Meta nastoji ostati u koraku s konkurencijom uvođenjem nekolicine novih značajki u WhatsApp. Premda su sve funckije koje ćemo spomenuti testne naravi, postoji velika šansa da će ih Meta uskoro ubaciti u verziju aplikacije namjenjenoj svim korisnicima.

Skrivanje stavke “posljednji put viđen” za određene

Ova značajka trenutno se nalazi u testnom stadiju unutar beta verzije WhatsAppa. Ako zaživi i bude objavljena svima, moći ćemo selektivno prikazivati status nedavne aktivnosti, što znači da ćemo, ako to želimo, kontaktima prikazati zadnji put kad smo bili u aplikaciji, dok ćemo drugima tp moći blokirati.

Izrada naljepnica unutar mobilne aplikacije

WhatsApp je u betu računalne verzije aplikacije već prije nekog vremena ubacio mogućnost stvaranja naljepnica, a značajka bi, piše India Today, mogla uskoro doletjeti i na mobilne uređaje. WhatsApp, spominje izvor, navodno radi na kratici koja će korisniku omogućiti prosljeđivanje naljepnica te koju se testira u WhatsAppovoj beta verziji.

Zajednice

WhatsApp će uskoro uvesti mogućnost moderacije manjih skupina korisnika unutar zajednice. Značajka je, naime, inspirirana Discordovim ‘Communityjem’ te omogućava korisnicima da se pridruže uz pomoć djeljive poveznice. Opcija će, piše izvor, prvo postati dostupna korisnicima Appleovog iOS-a.

Reakcije na poruke

Reakcije na poruke kakve smo susreli u Messengeru i Instagramu i Facebooku uskoro bi mogla doći i do WhatsAppa. te će produbiti mogućnost komunikacije tijekom razgovora. Kao što ime nalaže, korisnici će moći reagirati na poruke pomoću emotikona bez ulaska u tipkovnicu rezerviranu za iste. Korisnici će u startnoj verziji funkcije prvo birati između 6 različitih emotikona, no kasnije bi se taj izbor mogao povećati, prenosi tportal.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...