Uživanje u klapskoj pismi, evergreen skladbama i gospelu; Večeras na Adventu nastupa klapa Niko

Dva puta je klapa „Niko“ nastupala na Adventu u Zadru posljednjih godina, večerašnji će biti treći, valjda i sretniji od prethodnog adventskog koncerta kada je „u po’ pisme“ obilna kiša prekinula ugodno glazbeno druženje sa Zadranima, koje je potom preseljeno u restoran „Niko“. Zasad je nebo jošu vijek mirno, raspoloženo za večerašnji nastup ove domaće zadarske klape čije hitove „Gariful“, „Suze od svile“, „Moren li te svojon zvat“, „Svaki minut božji“ ili „Nosi me vitre“, zna svatko tko korača Kalelargom ili u ovom slučaju – adventskim trgom. Osnivač klape Erik Pavin, Davor Pekota, Rikardo Perković, Mladen Košta i drugi, naravno, očekuju pravu blagdansku feštu.

– Osjećaj na Adventu u Zadru uvijek je odličan, pogotovo kada ima ljudi i dobrog raspoloženja – najavljuje Pavin koncert svoje klape. Repertoar je standardan: a cappella izvedbe vlastitih pjesama, potom pjesme s pratnjom instrumenata, domaći i strani evergreenovi, svjetski klasici u višeglasnim aranžmanima te gospel.

– Bit će veselo, imamo repertoar za svakoga. Pjesme su lijepe, prigodne za ovo blagdansko vrijeme, pa se nadam da ćemo svi uživati i veseliti se – najavljuje Pavin večerašnje druženje na adventskom trgu od 19 sati. Klapa „Niko“ osnovana je 2010. godine i okuplja vrhunske zadarske glazbenike bogatog iskustva i rafiniranog glazbenog senzibiliteta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...