Cestitka_Uskrs

VELIKA POBJEDA ZADRA Cedevita pala u dramatičnoj završnici, Anzulović: “Uspjeli smo prenijeti naš dobar rad na treningu i na parketu”

Zadrani su u 10. kolu AdmiralBet ABA lige došli do iznenađenja kola nakon što su u Ljubljani svladali Cedevita Olimpiju 73:74.

Momčad Vladimira Anzulovića odlično je otvorila utakmicu, bili su izuzetno raspoloženi u napadu te su uspjeli zabili čak 32 poena u prvoj četvrtini. U zadnje tri minute Zadar je napravio veliku seriju od 15:1 za vodstvo nakon prvih deset minuta 20:32.

Velika priča ove utakmice bila su izuzetno loša slobodna bacanja domaćina, Cedevita Olimpija je gađala s linije slobodnih bacanja samo 6/17, što ih je u konačnici puno koštalo.

U drugom poluvremenu slovenski sastav se pokušavao vratiti u utakmicu, u posljednjoj četvrtini su uvijek bili blizu Zadru, ali nisu nikako mogli preuzeti vodstvo i preokrenuti rezultat.

Zadarski trojac, Junaković, Mavra i Carter, odigrali su fantastičnu utakmicu. Kapetan Dominik Mavra je susret završio s 14 poena i 4 skoka, Martin Junaković je imao 14 poena i 2 asistencije. Justin Carter je bio najbolji igrač na parketu danas, skoro je upisao triple-double učinak, susret je završio s 19 poena, 8 skokova, 7 asistencija i 3 ukradene lopte.

Za Cedevita Olimpiju Zach Auguste je imao 14 poena i 7 skokova.

Vladimir Anzulović, trener Zadra: “Čestitke i jednoj i drugoj ekipi! Mislim da je danas bila dobra utakmica, prava košarkaška s visokim intenzitetom. Čestitke mojim igračima, stvarno jako dobro treniraju, nismo to pokazali do sad na utakmicama od kad sam ja došao. Danas smo uspjeli prenijeti naš dobar rad na treningu i na parketu. Velike čestitke našem igraču Aleksandru Bursaću koji je odigrao današnju utakmicu sa želučanom virozom.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...