Velike probleme je stvarao slab doprinos igrača s klupe; Puntamičani poraženi na gostovanju kod Šibenke

Košarkaši Sonik Puntamike poraženi su na gostovanju kod Šibenke u susretu 13. kola HT Premijer lige rezultatom 88:71. Domaćini su do pobjede došli zahvaljujući vrlo dobrom šutu za tri poena i, prije svega, osjetno većem doprinosu s klupe kojim su trasirali put ka novoj pobjedi u hrvatskom prvenstvu.

Šibenčani su bolje otvorili susret i vrlo rano se odvojili na dvoznamenkastu prednost, pa je trener Stipe Kuliš već nakon dvije i pol minute bio primoran pozvati prvi „time-out“. Rezultiralo je to kratkoročnim benefitom za Puntamičane, no čitava prva dionica je protekla u boljoj igri šibenskog sastava koji je mirno držao dvoznamenkastu prednost. Druga četvrtina je donijela bolju igru Zadrana na defenzivnoj strani parketa, što je uz buđenje Petra Marića, koji je povezao deset uzastopnih poena, stabiliziralo rezultat, pa se na veliki odmor otišlo s okruglih deset koševa prednosti za „Građane“ (45:35). „Soniksima“ je velike probleme stvarao slab doprinos igrača s klupe, gdje je tek Filip Jošić opravdao povjerenje, pa je nastavak donio sličnu priču. Na svaki pokušaj povratka gostiju odgovorio bi netko iz domaćih redova, pri čemu se posebno isticao kapetan Milačićeve momčadi Domagoj Bašić koji je s tri dalekometna ubačaja u kratkom vremenskom razdoblju održao inicijativu na šibenskoj strani. Uslijedila je razmjena poena Roberta Kujundžića i Gabriela Marića, no ona nije donijela veće promjene na semaforu te se u posljednjih deset minuta ušlo sa 66:56 za domaćine. Uporni Puntamičani su se držali u igri sve do tri minute prije kraja kada su trice Bruna Rebića i Domagoja Bašića potopile svaku nadu u preokret, pa je sama završnica protekla u mirnom odrađivanju posla momaka u narančastim dresovima.

Najefikasniji u pobjedničkim redovima bili su Bruno Rebić s 20 koševa i Domagoj Bašić s 19 poena, dok je Puntamičane predvodio Petar Marić s 21 košem.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...