VIDEO Dječja klapa Benja predstavlja pjesmu i video spot “Božić u Zadru”

Nakon što se lani proslavila u božićnom projektu „Raduj se, cijeli svijete“ te tako stekla brojne ovacije diljem Hrvatske, zadarska dječja klapa Benja nastavlja nizati svoje uspjehe. Da su lanjska pjesma i spot bile pun pogodak, govori i činjenica da su je do sad javno podržali poznata grupa Opća opasnost, Mario Vestić, autor glazbe i stihova te brojni mediji. Nastojeći održati tradiciju i uljepšati blagdane, klapa Benja ove godine je odlučila je prirediti novo iznenađenje – predstaviti pjesmu i video spot za pjesmu „Božić u Zadru“. Tekst i glazbu potpisuju Davor Žagar i Nenad Nakić, a obradu pjesme, scenarij i režiju Marija Vičević. Mix i mastering potpisuje Matej Mitrović, a audio i video spot snimani su u zadarskom Twenty Twenty studiju i na lokacijama grada koji odiše toplim, idiličnim ugođajem te je začinio cijelu priču da se i kroz spot dočara duh Božića.

Klapu Benja, pod vodstvom profesorice Marije Vičević, čine učenici: Leina Kovačević, Antea Bilaver, Ema Pijaca, Lucija Marušić, India Savić, Marta Ćurko, Rafaela Šuljić, Jere Kesić, Luka Pavin i Toni Čurković. Osim što su već sada uspješni mladi pjevači, članovi klape ujedno se i sjajno zabavljaju učeći i snimajući svoj repertoar. U svojem drugom božićnom spotu utjelovili su srećom ozarena lica i svu toplinu božićnih blagdana u Zadru.

Ova je skladba – obrada pravi primjer rada klape u kojem članovi prolaze sve faze projekta – od ideje, probi, snimanja demo snimki, studijskog rada do svih aktivnosti vezano za snimanje spota do krajnje promocije pjesme koja uključuje i nastupe te medijsku pozornost. Uz pjesmu „Božić u Zadru“, klapa će uskoro objaviti a cappella obradu tradicionalne pjesme „Kad se Isus, Ditić, u Betlem porodi“.

Za ovaj uspjeh veoma sam zahvalna cijeloj klapi Benja i njihovim roditeljima. Ponosna sam na sve članove klape koji su do ove razine došli svojim talentom, trudom, radom, ustrajnošću te ljubavlju za pjesmom. Naravno, uz to su postali i pravi prijatelji, što je i smisao klape– tvrdi profesorica Vičević. Uz zajednički uspjeh, klapa Benja svima želi sretan Božić i raspjevanu novu godinu!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...