Vučetić o Milanoviću i obitelji Zec: “Glumi desničara jer hoće dobiti izbore s njihovim biračkim tijelom”

Iako je priznao da je njegova izjava o odšteti obitelji Zec možda zvučalo grubo, predsjednik Zoran Milanović jučerašnjom je izlaganjem na ovu temu ponovno sablaznio dio javnosti.

Obitelj Zec ubili su pričuvni pripadnici MUP-a koji su svojedobno priznali jezive detalje o likvidaciji, no Milanović odbacuje bilo kakvu odgovornost države.

“Petero hijena rata došlo je opljačkati Mihajla Zeca, ubili su ga i pokupili dvoje svjedoka. Suprugu i mlađu kćer. Na Sljemenu su ih likvidirali. To je grozno, no je li to nakon 30 godina razlog za flagelanstvo i treba li svake godine službena politika priznavati svoj grijeh s kojim nema ništa. Nema ni Tuđman, pa ni nesretni Vladimir Šeks. To je moralno kamatarenje od kojeg neki ljudi žive. Koliko god puta kažeš – žao mi je, to nije dovoljno – klekni, lezi…”, kazao je.

Marko Vučetić, predsjednik Gradskog vijeća na to je reagirao komentarom da je sada shvatio zašto je Milanović izbacio Tuđmanovu bistu s Pantovčaka.

“Želi vidjeti Tuđmanov lik samo i isključivo kada se pogleda u ogledalo”, konstatirao je.

Vučetića smo upitali je li aktualni predsjednik ovim potezom unaprijed potpisao gubitak na sljedećim izborima za prvog čovjeka države?

Ovim potezom Milanović ne misli izgubiti već dobiti izbore, samo s drugim biračkim tijelom. Shvatio je da su za izbore najzainteresiraniji birači desnice. Nije uzeo u obzir da će ga desni kandidat prokazati kao nekoga tko je u ulozi premijera surađivao s Perkovićem i Mustačem i tako zaratio s Europom. U njegovom pokušaju da se zakamuflira u desničara, jer sada djeluje kao desničar, najveća je žrtva upravo on. Bit će odbačen od biračkog tijela ljevice, ali neće dobiti glasove birača s desnice. Milanović je sada u fazi političkog izgaranja, mišljenja je Vučetić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...