Za Zadar Christmas Run prijavljeno 400 trkača, dio sredstava donirat će se humanitarnoj akciji “Kiara želi život”

Za adventski atletsko-humanitarni spektakl Zadar Christmas Run dosad je prijavljeno više od 300 trkača, pa će do nedjelje 26. prosinca u 16 sati na startnoj liniji utrke na Puntamici najvjerojatnije biti oko 400 natjecatelja i rekreativaca. Prvo izdanje ove utrke na 5 kilometara prije dvije godine okupilo je približno 600 trkača, lani se zadarski Christmas Run nije održao zbog globalne pandemije, pa će se za pet dana obnoviti atraktivno natjecanje koje datumom, sadržajem, humanitarnim ciljem i identitetom želi postati tradicionalno. To znači kako će natjecatelji s crvenim božićnim kapicama i prigodnim crvenim majicama s Puntamike (D-Marin Borik)  krenuti put Zadra, odnosno prema cilju na adventskom trgu na Poluotoku. Najbolje u muškoj i ženskoj kategoriji očekuju nagrade koje će još dobiti najstariji i najmlađi sudionik utrke, a dio prikupljenih sredstava od prijava donirat će se humanitarnoj akciji Kiara želi život.

– Ruta je ista kao prije dvije godine, satnica i dan su isti, pa se nadamo dobroj atmosferi na utrci – kaže Jure Šango, organizator utrke i pokretač Škole trčanja Zadar. Nedjeljni zadarski Christmas Run trčat će se u vremenskom okviru od 45 minuta, što je po očekivanom tempu brzog hoda i vremenskoj zadanosti zatvorene ceste idealan događaj za gubljenje kalorija dobivenih od božićne spize. I ne samo to. Kape Djeda Božićnjaka, ili Djeda Mraza, na više stotina trkača tijekom pet kilometara trkačke staze uz samu obalu bit će kao i prije dvije godine spektakularna scena te dodatni motiv za sve one koji se planiraju prijaviti. Prijava ili startnina po trkaču iznosi 130 kuna, za djecu mlađu od 12 godina svega 80 kuna, a prijave za utrku mogu se vršiti do nedjelje na web stranicama runzadar.com i stotinka.hr. Preuzimanje startnih paketa je na startu dva sata prije utrke, dakle u 14 sati.

– Pored nagrada za prvo, drugo i treće mjesto u muškoj i ženskoj konkurenciji te nagrada najmlađim i najstarijim sudionicima utrke, imat ćemo još nekih manjih nagrada. To je iznenađenje – najavljuje Šango uzbudljivo nedjeljno druženje tijekom utrke i nakon odrađenih pet kilometara Christmas Runa. Događaj organiziraju Škola trčanja Zadar i Triatlon klub Zadar, dok su partneri utrke Grad Zadar, Turistička zajednica Grada Zadra, Turistička zajednica Zadarske županije, Sport & Moda, Adriatic osiguranje, OTP banka, City Galleria, Sport Zone, Supernova i D-Marin Borik. Pored popularizacije adventskih aktivnosti, promocije sporta, rekreativnog trčanja i zdravog načina života, svi za cilj još imaju ukazivanje na važnost humanitarnog djelovanja u zajednici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...