Zadrani bez lijeka za dobru obranu Mornara, nisu pomogli ni Thompsonovi koševi

Zadar je nakon velike borbe u susretu s Mornarom upisao poraz u 11. kolu AdmiralBet ABA Lige. Zadar je cijeli susret pokušavao pronaći lijek za dobru obranu Mornara no rješenja nije bilo.

Zadar je od samog početka prvi bio u vodstvu, a na semaforu je neko duže vrijeme stajala prednost od 4:0. Mogli smo uskoro i nagovijestiti kako u ovom susretu neće biti puno koševa što se istekom prve dionice i obistinilo jer je na semaforu stajalo ‘mršavih’ 15:18.

Potpuni raspad u igri Zadra počeo je pred kraj prve dionice a serija 17:2 gostiju pretočila se i na drugu dionicu pa je to ponukalo trenera Vladimira Anzulovića na čak dvije minute odmora. Nije se Zadar tako brzo probudio no kako je vrijeme protjecalo momci u bijelom izgledali su sve bolje i bolje pa su se tako i počelo vraćati u susret što je kod rezultata 27:33 osjetio i gostujući strateg koji je tu priliku iskoristio kako bi zaustavio brze i lake koševe koje je postizao Zadar. Koševima Trevora Thompsona Zadar je konačno izgledao konkurentnije i jako malo je nedostajalo da se rezultatska prednost prenese domaćem sastavu no zahvaljujući lošijoj realizaciji slobodnih bacanja 34:38 vodio je Mornar na kraju 20. minute.

Otvaranje drugog poluvremena Zadrane je potpuno približilo potpunom preokretu, ali koševima Lazića i Mićovića Mornar je održavao prednost od šest koševa razlike. Velika borba vodila se tokom čitave treće dionice nakon koje je rezultatski minus ostao jednak jer je rezultat iznosio 50:54.

Tricama Bursaća i Cartera Zadar se u nastavku nakon dugo vremena vratio u vodstvo što je upalilo apsolutno sve alarme za uzbunu u stožeru trenera Mihaila Pavićevića u susretu koji je za obje ekipe bio jedan od ključnih za opstanak u ligi.

Velika borba nastavila se i u nastavku, i nakon samo nekoliko minuta i par serija jednih i drugih susret nas je doveo do neizvjesne završnice u kojima su i najsitniji detalji bili od ključne važnosti.  Jedan od ključnih detalja je bilo i izvođenje slobodnih bacanja, a obilje istih tokom zadnje dionice imale su gosti te su uz par prelakih ubačaja iz igre i dobre obrane na kraju slavili s 71:76.

Zadrane je s 27 koševa i 12 skokova predvodio Trevor Thompson, Justin Carter zabio je 15 koševa dok je s 11 ubačaja susret završio Aleksandar Bursać. Goste je do pobjede predvodio Marko Jeremić s 18, odnosno Nemanja Gordić s 15 koševa.

Trener Zadra, Vladimir Anzulović: ‘Šteta za poraz mislim da smo mogli prelomiti utakmicu, ali koštao nas je slabi ulaz u drugoj četvrtini gdje je do izraza došao i težak tjedan koji je iza nas. Za ovu ekipu koju imam četiri utakmice u sedam dana je puno, dečki su htjeli, ali nažalost na kraju ponestalo je snage i koncentracije, a uz to Mornar je pogodio neke teške šute na kraju.’

Trener Mornara, Mihailo Pavićević: ‘Prije svega želio bih se zahvaliti ekipi Zadra i Zadarskoj publici na gostoprimstvu i na dočeku u prijateljskoj atmosferi. Zahvaljujem se u svoje ime, ime mojih igrača i stručnog stožera. Nadam se da će Zadar osigurati opstanak u ligi i da ćemo se vidjeti i dogodine. Što se same utakmice tiče čestitao bih svojim igračima, ušli smo u susret s idejom kako odigrati obranu i napada da dobijemo, ali rekao bih da je obrana bila ključna. Znali smo koje igrače izolirati i mislim da je dobra obrana večeras donijela prevagu. Dobro smo otvorili susret, ali nakon toga smo krenuli igrati neku drugu igru u kojoj smo izgubili ritam u napadu, a jako smo loši bili u segmentu u kojem smo dozvolili 8 skokova u napadu. Imali smo i probleme s osobnim greškama, a tu bi pogotovo istaknuo Gordića koji je igrao bez zamjene i pohvalio bih ga, ali i sve igrače u globalu.’

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...