Zadranin tukao i iznuđivao suprugu, kad mu je rekla da nema više novca prijetio da će ubiti nju i sebe

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 16. prosinca 2021., ispitalo 48-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv braka, obitelji i djece nasiljem u obitelji te kaznenog djela protiv imovine iznudom.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 48-godišnjak od 1. kolovoza do 15. prosinca 2021. u Zadru, u stanu u kojem živi zajedno sa suprugom postupio protivno odredbi čl. 10. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, iako svjestan da time izaziva strah i poniženje kod bliske osobe te ograničava njezina prava. Osnovano se sumnja da je učestalo vrijeđao svoju suprugu i govorio joj pogrdne riječi te ju fizički napadao i prijetio joj.

Osnovano se sumnja da je od sredine listopada 2021. godine, u cilju da se nepripadno materijalno okoristi, iako svjestan da mu supruga nije dužna plaćati uzdržavanje, uz prijetnje od nje tražio novac pa mu je ona, u strahu, isplatila nekoliko tisuća kuna, a kada mu je rekla da nema više novca, uputio joj je ozbiljne prijetnje ozljeđivanjem nje i njoj bliskih osoba, kao i sebe.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...