Županija u 10 mjeseci ostvarila 84 posto noćenja iz rekordne 2019.

Skupština Turističke zajednice Zadarske županije održala je u petak 17. prosinca 2021. godine.

Govoreći o statističkim podacima za prvih 10 mjeseci 2021. godine direktorica Mihaela Kadija je izrazila zadovoljstvo jer je Zadarska županija usprkos ograničenju putovanja, zatvorenosti granica i država u predsezoni, te činjenici kako su putovanja omogućena tek od 15. lipnja značajno premašila nacionalna predviđanja i prosjek.

Usporedno s  istim razdobljem u rekordnoj 2019. godini, ostvareno je 76 posto dolazaka i 84 posto noćenja, točnije preko 1.5 milijuna dolazaka i 12.6 milijuna noćenja.

Najviše je noćenja, gotovo 36 posto ostvareno tradicionalno u objektima u domaćinstvu, a potom u kampovima i hotelskom smještaju, te ostalim oblicima smještaja.

U prvih devet mjeseci ostvareno je i 2,2 posto više prihoda od planiranih, a rebalansom su se uravnotežili ostvareni prihodi i rashodi u odnosu na planirane, pa su prihodi Turističke zajednice Zadarske županije povećani za 26 posto, a rashodi za 5.

Direktorica Mihaela Kadija je prezentirajući Program rada za 2022. godinu istaknula kako se planira 25 posto više prihoda i to najviše iz izvornih prihoda TZZŽ odnosno turističke pristojbe – čak 9 milijuna kuna.

Ostali su značajniji prihodi prijenos iz prethodne godine (3,7 milijuna kuna) koji služi funkcioniranju zajednice u početku godine odnosno u razdoblju kad se prihodi slabije ostvaruju dok se istovremeno odvijaju brojne financijski zahtjevne aktivnosti, te naravno članarina (1,4 milijuna kuna).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...