71-godišnjak iz Briševa uhićen zbog ‘pokvarenih jaja’, odluka na prekršajnoj sutkinji

Prekršajna sutkinja će odlučiti ima li elemenata za nastavak postupka protiv 71-godišnjaka iz Briševa koji je priveden jer je na društvenoj mreži napisao da premijera treba dočekati pokvarenim jajima te 49-godišnjaka iz Kakme koji ga je nazvao pavijanom, doznaje se na zadarskom sudu.

Glasnogovornik Općinskog suda u Zadru, pri kojemu je i Prekršajni sud, Davor Dubravica Hini je izjavio da će o nastavku postupka protiv dvojice prijavljenih odlučiti prekršajna sutkinja Ksenija Bratković.

Ona će donijeti odluku ima li elemenata da se postupak nastavi ili ne, kazao je Dubravica.

Uz 71-godišnjaka koji je medijima otkrio da je priveden jer je napisao da premijera na Maslenici treba dočekati pokvarenim jajima naknadno se oglasio i 49-godišnjak otkrivajući da ga je nazvao pavijanom.

Policija je u ponedjeljak izvijestila da je 21. siječnja provela kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe u dobi od 71 i 49 godina zbog članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Obojica su, dodaje policija, 20. siječnja 2022. godine na objavljeni članak o najavi posjete predsjednika Vlade RH Maslenici, kojeg je objavio jedan zadarski portal, na društvenoj mreži objavili komentare uvredljivog i omalovažavajućeg sadržaja, kojim ponašanjem su ostvarili obilježja navedenog prekršaja.

U optužnom prijedlogu koji je 49-godišnjak dostavio Anteni Zadar stoji da je “narušio javni red i mir, vrijeđanjem i omalovažavanjem predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Andreja Plenkovića koji je dana 21. siječnja 2022. godine osobno došao u Maslenicu u svojstvu službene osobe radi obavljanja službene dužnosti u svezi obilježavanja 29. godišnjice VRO Maslenica, a što je okrivljeniku bilo poznato iz naprijed navedenog članka”.

Mediji prenose i njegove riječi da je u šoku jer je u policijskoj postaji proveo 8 sati.

Prema pisanju zadarskih lokalnih medija, 71-godišnji muškarac napisao je na Facebooku da premijera “treba dočekati pokvarenim jajima, njega i njegove poltrone”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...