“Ako virus bude napredovao, razmišljat ćemo i o obaveznom cijepljenju za neke”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je danas Split gdje bukti epidemija koronavirusa. Uz premijera je i ministar zdravstva Vili Beroš. Obojica su apelirali na građane da se cijepe i tako se zaštite od bolesti.

Na respiratoru je 49 ljudi, rekao je premijer i pozvao građane da se cijepe. Na građanima je da se cijepe, da se pridržavaju mjera, dodao je.

“U Splitu je 217 hospitaliziranih. Poruka koju želimo uputiti je: cijepljenje, primanje boostera, poštivanje mjera, slušanje struke – to su liječnici i infektolozi. Cjepiva ima više nego dovoljno, u izobilju, rekao bih. Pozivam sve da se cijepe, pogotovo starije”, rekao je Plenković.

Ministar Beroš kaže da smo u krizi bez presedana.

“Već smo u ranijim valovima pokazali da je mobilizacija opreme i osoblja jedini način na koji možemo odgovoriti na nju”.

“Teško je za vjerovati da mlađi ljudi nagovaraju starije da se ne cijepe. O tome smo danas razgovarali. I onda oni završavaju u bolnici. Možemo to prekinuti. Znanost i struka daje izlaz i odgovor na ovo pitanje”, kaže.

“Čitavo vrijeme govorim da su sve mjere na stolu. Obavezno cijepljenje nije opcija. Ako virus bude napredovao, razmišljat ćemo i o obaveznom cijepljenju za starije od 65 godina… ali prvo sad moramo vidjeti kakav je omikron u RH, kakvu kliničku sliku imaju stariji”, rekao je, donosi N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...