Boro Poštar: “Antivakseri su nezadovoljni deportacijom Đokovića, njima je važno samo to što je on protiv cjepiva”

Najbolji tenisač svijeta Srbin Novak Đoković odlukom Saveznog suda u Melbourneu bit će deportiran i neće nastupiti na Australian Openu. Nazvali smo jednog od osnivača zadarske navijačke skupine Tornado, Borisa Marina – Poštara (59) , koji je dao svoje mišljenje o deportaciji Đokovića.

 

Boro, Srbi su ogorčeni deportacijom svoje ikone Novaka Đokovića, smatraju da je odluka suda sramotna, kako ti gledaš na sve to?

– Nisu samo Srbi ogorčeni, jer Đoković je njihov ponos, i hrvatski fanovi Đokovića i ljubitelji tenisa su isto tako ogorčeni. Čak i oni koji nisu ljubitelji tenisa također su nezadovoljni njegovom deportacijom, to su ti takozvani antivakseri, jer Đoković je sad njihov idol, ne samo da takve osobe uopće i ne prate tenis, važno im je samo da je Đoković protiv cjepiva. Svaka čast državi Australiji, pokazala je da je to jedna država koja ima karakter, koja drži do sebe, svugdje kad se ulazi u neku državu, zakoni su jasni i njih se treba poštivati. Đoković je mislio ako je teniska zvijezda da će mu se  tolerirati neke stvari, ali se prevario. Došao je u jednu kulturnu državu, a ne u državu kao što su ove balkanske države, pa i naša država, da možeš sve ako ti je rođo neki stric na nekoj utjecajnoj dužnosti. Koliko god je Đoković veliki sportaš, toliko je i balkanac!

Navodno je Đoković dva puta prebolio koronu?

– Sjećam se da je još na onom turniru u Zadru dobio koronu, zarazivši sve koji su se družili s njim. Valjda bi i sam Đoković trebao znati kako je Covid-19 prijelazan, očito je da ne zna. U laži su kratke noge, kako kaže stara poslovica. Đoković je išao lagati pa se osramotio za sva vremena dok god živi!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić smatra kako je ovo sramota, i on je ogorčen?

– Ništa čudno, kao bi mi branili našeg Luku Modrića, tako su Srbi i njihov predsjednik Vučić stali uz svoga Đokovića, ništa im ne zamjeram, to je njihov čovjek.

U našem gradu ima dosta ljudi koji su dali podršku Đokoviću, s teniskim reketima na Narodnom trgu, tvoj komentar?

–  Oni su donijeli te teniske rekete, a igrali su tenis znate kada? Nikada! Vidio sam čak da je jedna osoba na zadarski trg donijela reket, ali od stolnog tenisa, pa taj i ne zna kako izgleda teniski reket, tako da je to sprdačina.

Poruka za kraj?

– Živjela Australija! Kamo sreće da je naša Hrvatska takva i da ima uređene zakone kao Australija.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...