Ćustić o uhićenju: “Cijeli dan nisam jeo, doma sam došao dehidriran, psihički izgubljen”

Mladen Ćustić iz Briševa zaradio je optužni prijedlog zbog remećenja javnog reda i mira omalovažavanjem i vrijeđanjem premijera Plenkovića. 71-godišnjak kaže – komentar je bio satira.

“Normalno smo došli u policiju, s tim da me u policiji nitko nije pitao imam li potvrdu, jesam li cijepljen, ništa, ulaziš bez ikakvih problema”, kazao je Mladen za RTL.

U zatvoru je, kaže, sreo i 49-godišnjaka, sudionika Maslenice, također pritvorenog zbog komentara o Plenkoviću. Policija tvrdi kako premijer nije bio uključen u odluku o postupanju.

“Moram napomenuti da cijeli dan nisam ništa jeo ni pio. Ja sam došao doma dehidriran tako da sam ja bio malo i psihički izgubljen”, priča Mladen.

Supruga Milica se zabrinula kad je shvatila da nije došao na ručak.

“Kako ne bih dala podršku kad brani svoj narod i svoju državu”, kazala je.

Na pitanje je li ljuta što je aktivan na Facebooku, kazala je: “Dobro, on malo previše sidi na tome, ali nisam ljuta, volim da on piše, a tko će?”

“Ja se ne kajem jer ja, ako ne budem smio govoriti u ovoj državi, onda ja nemam državu”, kaže Mladen.

Odvjetnik Branko Šerić smatra da komentar nije govor mržnje, već reakcija građana na stanje u državi.

“Kao da se radi o uvođenju verbalnog delikta na štetu drugova, kao što je nekad postojao verbalni delikt na štetu druga Tita”, tvrdi Šerić.

Zgroženi su i u Kući ljudskih prava i Centru za mirovne studije, kažu da sustav nije uvijek tako brz.

“Očigledno da sustav pod povećalom prati objave koje se odnose na državne organe, kako je to definirano u Zakonu o prekršaju protiv javnog reda i mira”, kazala je Cvijeta Senta iz Centra za mirovne studije.

Mladen danas u šali kaže kako očekuje da će ga svaki put privoditi kad premijer bude na zadarskom području.

“Ja bih preporučio Plenkoviću da stane ispred ogledala i nek sebi dobro postavi pitanje, Andrej, radiš li ti u redu, zašto je narod nezadovoljan?” poručuje Mladen.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...