Država ulazi u posjed Marine Zadar, Butković: “Pokušat ćemo to napraviti mirnim putem”

Kako je rekao ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković tijekom današnje konferencije za medije u Zadru, država će uskoro ući u posjed Marine Zadar.

– Nakon svih pravomoćnih postupaka koji su se dogodili u vezi Marine Zadar, Ministarstvo, odnosno država, će u suradnji s Državnim odvjetništvom krenuti u proceduru ulaska u posjed. Razgovaramo s DORH-om o tome i pokušat ćemo to napraviti mirnim putem. Nadam se da će biti razumijevanja jer to su sada pravomoćne presude – rekao je Butković.

Podsjetimo, spor između Tankerkomerca i države pokrenut je prije desetak godina. Tankerkomerc smatra da je s obzirom na dugogodišnje korištenje i ulaganje vlasnik marine, što država osporava budući da se radi o pomorskom dobru.

Marina je prema posljednjoj presudi iz 2020. trebala biti vraćena Ministarstvu, na što je Tankerkomerc kojeg je preuzeo general Ivan Čermak, uložio žalbu.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...