Dvojica muškaraca prijavljeni za širenje zaraze; Jedan izazvao prometnu, drugi zaustavljen u automobilu

Prilikom nadzora prometa u Pakoštanima, 05. siječnja 2022. godine, policijski službenici Policijske postaje Biograd su zatekli 54-godišnjaka u upravljanju osobnim automobilom zadarskih registarskih oznaka u vrijeme kada mu je zbog oboljenja od COVID-19 izrečena zaštitna mjera izolacije i liječenja u domu.

Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjakom koji je 18. prosinca prošle godine na autocesti A-1, za vrijeme izrečene zaštitne mjere izolacije zbog oboljenja od COVID-19, upravljao osobnim automobilom ogulinskih registarskih oznaka i tom prilikom izazvao prometnu nesreću u kojoj je nastupila materijalna šteta.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, sumnja se kako su  obojica osumnjičenika,  kršili izrečene mjera izolacije i liječenja u kući, zbog čega su doveli do opasnosti širenja zarazne bolesti, te se protiv njih podnose  kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru zbog sumnje u kazneno djelo Širenje i prenošenje zarazne bolesti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...