Fuchs uoči početka nastave: “Učenici moraju nositi maske bez obzira na razmak!”

Učenici se od ponedjeljka vraćaju u školske klupe, potvrdio je danas ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

– Škola počinje u ponedjeljak, kao što je to i predviđeno planom. Vlada RH je inzistirala cijelo vrijeme da se nastava održava uživo. Smanjili smo na najmanju moguću mjeru online nastavu koja ima i svojih negativnih strana, bez obzira što je napravljena po svim mogućim tehničkim i pedagoškim standardima, a za što smo dobili i jako puno priznanja. Svejedno, to nije sretno rješenje za obrazovanje. U smislu svega toga, nastojeći zaista osigurati obrazovanje primjereno vremenu i trenutku, i ubuduće odluke o eventualnom prelasku na online nastavu donosit će se na lokalnoj i regionalnoj razini u suradnji s ministarstvom – kazao je ministar Fuchs.

Kaže da zasad nisu dobili najave o prelasku na online način nastave niti iz jedne županije.

– Moguće je eventualno ispadanje nekih škola zbog mikroepidemiološke situacije u samoj školi, što podrazumijeva da možda imaju problema i oko osoblja u samoj školi. Ovoga trenutka imamo saznanja o jednoj školi u malom mjestu koja će prijeći na online nastavu. To je jedna mala škola, pa je i osoblje relativno malo brojčano, a izgleda da su svi više manje pozitivni – dodao je Fuchs.

Ostaju iste epidemiološke mjere u školama kao i do sada.

– Procijepljenost kod nastavnika i učitelja se bitno podignula, Sada je prosjek oko 71 posto. U zdravstvenim institutima je to gotovo 90 posto, visoko obrazovni sustav oko 84, 85 posto, srednjoškolski oko 70,3 posto i onda oko 70 je osnovnoškolski – dodao je ministar.

Maske bez obzira na razmak.

– U studenom su donesene pojačane mjere, učenici od 5. razreda nadalje moraju nositi maske bez obzira na razmak. Ukida se razmak, svi nose maske. Oni od 1. do 4. razred ostaju u takozvanim balončićima, rekao je ministar Fuchs.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...