Grga Brkić, spašeni planinar zahvalan HGSS-ovcima: “Kako su izgledale minute i sekunde dok nisu došli? Sporo, sporo…”

U subotu oko 18:30 HGSS-ovci su primili poziv u pomoć. U blizini najvišeg vrha Velebita – stradao je planinar. Teško se ozlijedio prilikom pada niz padinu od 150 metara. Akcija je trajala ukupno 13 sati, a dodatno su je otežavali snijeg, led, odroni i polomljena stabla koja su prepriječila staze. Uz planinara je bio pas, koji je pomogao u spašavanju – grijući svog vlasnika.

“Odradili su vrhunski posao i svaka im čast. Brzo su i efikasno to odradili. Kako su izgledale minute i sekunde dok nisu došli? Sporo, sporo. Ali dobro je. Što je pošlo po krivu. A svašta…”, rekao je spašeni planinar Grga Brkić za dnevnik.hr.

Akcija spašavanja planinara koji se poskliznuo na Velebitu trajala je gotovo 13 sati, a unesrećeni je predan u nedjelju rano ujutro hitnoj medicinskoj pomoći. Iz HGSS-a su objavili dirljivu priču o spašenom planinaru i njegovom psu.

”Prijateljstvo i ljubav između čovjeka i psa ne poznaju granice. Spletom nesretnih okolnosti jučer popodne otklizali su zajedno niz padinu. Zajedno u sretnim i teškim trenucima, takav je život. North je prošao bez ozljeda, ali njegov prijatelj, mladi planinar nije bio te sreće.

Sklupčao se uz njega i grijao ga svojim tijelom. Njegova odanost nije prestala ni dolaskom spašavatelja, bio je jedan od nas čuvajući svoga čovjeka 13 sati. Iz ovoga primjera svi možemo naučiti o brizi jednih o drugima”, zaključili su iz HGSS-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...