Hrvati masovno guglaju riječ pavijan, sociolog zadarskoj policiji: “Da ste ignorirali bezvezni komentar premijera biste poštedjeli novog nadimka”

“Udri munjo, pukni grome… zar i ti pavijanu s Frkom nijesi u Ukrajini”, komentar je s Facebooka zbog kojeg je zadarska policija u subotu privela 49-godišnjeg branitelja Hrvoja Vrkića.

On je na kriminalističkom istraživanju završio zajedno sa 71-godišnjim Mladenom Ćustićem čiji je komentar s Facebooka o predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću policiji također bio sporan.

Da ova tema ne prestaje zabavljati narod, dokazuje opažanje zadarskog sociologa Svena Marcelića. Objavio je prikaz pretrage riječi pavijan s Googla. Statistika pokazuje da su Hrvati masovno pregledavali ovaj pojam u tekućem tjednu.

“Pouka dana za revne djelatnike zadarske policije – ovako izgledaju google trends u zadnjem tjednu. Živimo u informatiziranom vremenu. Da ste ignorirali jedan bezvezni komentar na netu sad biste premijera poštedili novog nadimka i bespotrebnog skandala, a sebe percepcije poltrona”, napisao je Marcelić davši opasku zadarskim plavcima.

Sjetimo, Vrkić je ispričao kako mu je policija u civilu došla pred kuću zbog spornog komentara.

“Nisam znao o čemu se radi. Od tada ni ne jedem ni ne pijem, narušeno mi je zdravlje koje ionako nije dobro. U životu nikad nisam ni prekršajno ni kazneno prijavljen, rekao je Vrkić koji navodi da je on sam pripadnik 4. gardijske brigade, sudjelovao u akciji Maslenica te da je peterostruko odlikovan u Domovinskom ratu”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...