IZA REŠETAKA 39-godišnjak bez ikakvog povoda šakama udarao i pogrdnim imenima oslovljavao suprugu

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 3. siječnja 2022. ispitalo državljanina Bosne i Hercegovine (1983.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv braka, obitelji i djece nasiljem u obitelji iz Kaznenog zakona i kaznenog djela protiv života i tijela nanošenjem tjelesne ozljede.

“Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 39-godišnjak od točno neutvrđenog dana u lipnju 2020. godine do 2. siječnja 2022., u Zadru, u obiteljskoj kući gdje živi zajedno s oštećenicom, iako svjestan da svojim ponašanjem ponižava i ugrožava svoju suprugu, pa pristajući na to, postupio protivno odredbi čl. 10. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, odnosno bez ikakvog povoda u više navrata fizički i psihički zlostavljao svoju suprugu. Osnovano se sumnja da je udarao šakama oštećenicu po tijelu te ju učestalo nazivao raznim pogrdnim imenima, a njegovo je ponašanje izazvalo kod oštećenice osjećaj srama i poniženosti”, izvještavaju.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, što je istražni sudac prihvatio i osumnjičeniku odredio istražni zatvor.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...