Izabrani najbolji parfemi u 2021. godini, ali i najbolji ženski parfem svih vremena

Čitateljice portala Fragrantica, parfemske online enciklopedije, izabrale su najbolje parfeme u prošloj godini.

Među cijelim nizom ponuđenih kategorija koje su bile dio izbora, mi smo u nastavku izdvojili parfeme koji su odnijeli pobjedu u kategorijama najbolji ženski, muški, unisex i niche parfem u 2021. godini. Izdvojili smo i pobjednike u kategoriji najljepše bočice i najboljeg parfema svih vremena.

1. Najbolji ženski parfem u 2021. godini –  Libre Intense (Yves Saint Laurent)

Lavanda, mandarina, bergamot, cvijet naranče, jasmina, orhideja, vanilija… Svi oni spojili su se u bočici ovog mirisa, koji su tvorci namijenili intenzivnim ženama koje žive slobodno i slijede svoje instinkte.

Žene koje vole ovaj miris kažu da je jedan od onih koji u trenutku podiže samopouzdanje. Stvoren je za sve koji žele ostaviti trag i koji se ne boje biti u centru pažnje jer spada među one mirise koji ne prolaze neprimijećeno.

2. Najbolji muški parfem u 2021. godini – Sauvage Elixir (Dior)

Parfem Dior Sauvage jedan je od omiljenih muških parfema i vjerojatno i sami znate barem jednu osobu koja ga rado nosi. U 2021. godini pojavio se pak Sauvage Elixir – miris koji je također izazvao oduševljenje ljubitelja parfema.

Obožavatelji kažu da se radi o pikantnom remiksu mirisa Suvage, a jedno špricanje dovoljno je da se ljudi na ulici okreću za vama čak i dan kasnije.

U srcu mirisa su kumarin, vanilija i ljekovita lavanda, bazu čine haitski vetiver, sladić, jantar i pačuli dok gornje note čine kardamom, muškatni oraščić, grejp i cimet.

3. Najbolji unisex parfem u 2021. godini – Angels’ Share (Kilian)

Ovo je mirisna kompozicija koja sadrži note konjaka, cimeta, hrasta, tonke i vanilije. Radi se, kažu njegovi obožavatelji, o predivnom mirisu savršenom posebno za hladniji dio godine. Miris je idealan za sve koji vole tople, umiljate parfeme, one zbog kojih nekoga poželite grliti nekoliko sekundi duže jer tako fino mirišu.

4. Najbolji niche parfem u 2021. godini – Italica (Xerjoff)

Ovaj miris za muškarce i žene u gornjim notama sadrži badem, mlijeko i šafran, u sredini su Toffee i bourbon vanilija, a bazu čine bijeli mošus i sandalovina.

Miris je to u koji se zaljubljuje na prvu, koji izaziva uzbuđenje i koji će vas u mislima odvesti na osunčanu terasu najslađeg kafića u Italiji. Tako barem kažu njegovi obožavatelji, koji ovaj ženstveni miris smatraju najboljim odabirom u hladnijem periodu godine.

5. Najbolji ženski parfem svih vremena – Coco Mademoiselle (Chanel)

Ovo je jedan od onih kultnih mirisa s kojim je gotovo nemoguće izbjeći pitanje “A koji to parfem nosiš?” Radi se o svježem, ženstvenom, karakternom mirisu stvorenom za žene koje su vragolaste i provokativne, slobodne, neovisne i simpatične. Na tržištu se pojavio 2001. godine i otada mu ne opada popularnost.

Miris se otvara blistavom narančom i bergamotom. U srcu su bugarska ruža, jasmin, ylang-ylang i mimoza. Bazu čine pačuli, vetiver, Tonka, opoponaks, vanilija i bijeli mošus.

6. Parfem s najboljom bočicom u 2021. godini – Angels’ Share (Kilian)

U kategoriji najbolje bočice pobjedu je odnio isti parfem kao i u kategoriji najbolji unisex parfem u 2021. godini, prenosi Zadovoljna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...