“Jedan muzej – bezbroj priča”; Predstavljen novi promidžbeni spot Arheološkog muzeja sniman na tri lokacije

U Arheološkom muzeju Zadar danas je za predstavnike medija i mali broj uzvanika premijerno predstavljen novi promidžbeni spot Arheološkog muzeja Zadar pod sloganom „JEDAN MUZEJ – BEZBROJ PRIČA“.

Spot su predstavile djelatnice Muzeja  Marina Brkić, voditeljica odnosa  javnošću, Donata Smokrović, voditeljica marketinga te Damir Granić iz tvrtke Alba Digital.

Ideja za promidžbeni spot nastala je u želji da se muzejska građa koja se čuva u Arheološkom muzeju popularizira kod široke publike, kazala je Marina Brkić, istaknuvši da su željeli osmisliti promidžbeni materijal koji bi bio u skladu s današnjim digitalnim vremenom i novim tehnologijama. Koncepcija videa je više turističkog karaktera i namijenjen je širokoj publici. Video je visoke rezolucije i može se emitirati  na svim postojećim platformama od televizije do društvenih mreža.

Donata Smokrović istaknula je da je spot  sniman na tri lokacije, u crkvi sv. Donata , Arheološkom muzeju Zadar i Muzeju ninskih starina u Ninu. U spotu se mogu vidjeti prekrasni  snimci unutrašnjosti crkve. sv. Donata kao i oni Muzeja i Crkve snimljeni iz zraka.

Među kadrovima snimljenim u Arheološkom muzeju u Zadru predstavljeni su najatraktivniji muzejski izlošci iz tri stalna postava. U Muzeju ninskih starina posebno se ističu dva originalna starohrvatska broda iz 11. stoljeća poznata pod nazivom Condura Croatica.

Osim stalnih postava Muzeja poseban naglasak stavljen je i na muzejske predmete koji se čuvaju u muzejskim sefovima.

U spotu je istaknut  i inovativan način izrade muzejskih suvenira putem 3D printera.

Spot je izradila zadarska tvrtka za video produkciju i proizvodnju filmova Alba Digital.

Za široku publiku spot će biti premijerno prikazan na facebook stranici Muzeja u sklopu  programa „Noći muzeja 2022.“ u petak, 28. siječnja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...