Jesi li ekstrovert ili introvert? Saznaj uz ovaj kratki test osobnosti za koji ti treba samo jedan – limun

Testovi osobnosti uvijek su zanimljivi i iz njih često možeš naučiti nešto novo. Ovaj put donosimo ti na prvi pogled neobičan test koji ne možeš riješiti online.

Nećeš morati odgovarati na pitanja poput kako bi reagirala u određenoj situaciji ili kako se osjećaš prilikom određenih događaja u svom životu. Za ovaj test osobnosti, poznat kao “limun test”, bit će ti naravno, potreban limun.

Iako neuobičajen, ovaj test osobnosti koristi osjetilo okusa da odredi osobine ličnosti onih koji se podvrgnu ovom testu. Ovo nije test kojim ćeš provjeriti imaš li “kiselu” narav.

Limun test osobnosti odredit će tvoje osobine ličnosti i jesi li više ekstrovertna ili introvertna osoba i to pomoću tvoje sline. Test radi na sljedećem principu, a sve je potkrijepljeno i znanstvenim činjenicama.

Retikularni aktivacijski sustav (RAS) dio je našeg mozga koji stimuliramo društvenim kontaktom i unosom hrane. Znanstvenici su došli do zaključka kako je RAS kod introvertnih osoba aktivniji.

To znači da introverti proizvode više sline kad im je ovaj sustav simuliran. Fizička reakcija osobe na limunov sok određuje nivo njihove introvertnosti.

Za uspješan limun test osobnosti, slijedi upute koje ti donosimo u nastavku:

1.    S blazinicom ili štapićem za uši uzmi uzorak svoje sline i izvaži ga
2.    Iscijedi limunov sok na svoj jezik i “promućkaj” ga u ustima nekoliko sekundi
3.    Blazinicom ili štapićem za uši pokupi slinu koju si proizvela
4.    Izvaži blazinice i usporedi težine

Za bolje razumijevanje rezultata i usporedbu, nagovori i prijateljicu da također sudjeluje u ovom testu. Ako je težina drugog uzorka bila teža od prvog, prema testu, imaš osobnosti introverta jer si proizvela više sline. U suprotnom slučaju, ipak si ekstrovert.

Ekstroverti proizvedu čak 50 posto manje sline od introverta, a te je brojeve teško zanemariti. Zanimljivo je kako možemo saznati jesmo li osoba koja voli više vremena provoditi nasamo i je li joj potrebno vrijeme da “napuni” baterije samo kroz to koliko sline proizvodimo ili ipak više volimo provoditi vrijeme u druženju s drugim ljudima, piše Miss7.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...