Još jedna kritika nove zaobilaznice: “Neće spriječiti stvaranje gužvi jer se radi na krivom mjestu, problematičan dio ostaje”

Gotovo je idejno rješenje za projekt izmještanja državne ceste 306 do D8 na području Bilog Briga u Zadru, u dužini dva i pol kilometra. Riječ je o novoj zadarskoj zaobilaznici.

Ovu investiciju Hrvatskih cesta i Grada Zadra mnogi smatraju promašajem.

Hrvatski suverenisti drže da se “novom obilaznicom obilazi samo jedan dio stare obilaznice koji uopće nije bio problematičan, dok problematičan dio ostaje”…

Problematika neadekvatne (u javnosti poznate kao “glupe”) obilaznice. Nedavno je javnosti predstavljen idejni projekt zadarske obilaznice koji je uzburkao javnost zbog svoje besmislenosti. Naime javnost je uvjerena da nova obilaznica neće spriječiti stvaranje gužvi jer se radi na krivom mjestu. Novom obilaznicom se obilazi samo jedan dio stare obilaznice koji uopće nije bio problematičan, a problematičan dio, raskrižja kod Novog Bokanjca i Žmirića ostaju i dalje kakva su bila. Besmislenosti nove “glupe” obilaznice tu nije kraj. Spajanjem obilaznice na raskrižje kod “Supernove” ne ostavlja se prostora za buduću nadogradnju i kompletno rješenje kojim bi se obilazno spojio jugoistok sa sjeverozapadom Zadra…“, smatraju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...