Koliko piletina može stajati u zamrzivaču, a koliko u hladnjaku?

Zamrzavanje hrane odlična je opcija, ali nije uvijek dobro potpuno se oslanjati na to jer, ma koliko je dobro zamrzivač čuvao, hrana ne bi u njemu trebala stajati predugo, a za jednu namirnicu se vječno vode rasprave koliko može stajati.

Riječ je o piletini. Prema U.S. Department of Agriculture (USDA) sirova piletina u hladnjaku ne bi trebala stajati dulje od dva dana – isto vrijedi i za puretinu. Kada je termički obrađena, može stajati jedan dan dulje.

Za bilo koji dulji period od toga trebalo bi je zamrznuti, a ondje može, kažu iz USDA, stajati i do godinu dana ako je sirova, a do 6 mjeseci ako je termički obrađena.

Sirovu piletinu treba čuvati u originalnom pakiranju i zamotanu u jedan sloj aluminijske folije kako ne bi dolazila u kontakt sa zrakom, a možete je i prebaciti u vrećice za zamrzavanje, samo budite oprezni i ispustite sav zrak prije nego što je zavežete, prenosi Večernji.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...