Ministrica Tramišak uručila odluku o dodijeli bespovratnih sredstava za uređenje karinske plaže

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak u pratnji državnog tajnika Šime Erlića uručila je u Benkovcu gradonačelniku Tomislavu Buliću Odluku o dodjeli bespovratnih sredstava za  projekt „4RP3 Uređenje karinske plaže i pripadajuće infrastrukture”.

Gradonačelnik Grada Benkovca se zahvalio Ministrici Nataši Tramišak istaknuvši kako je Benkovcu ovaj projekt važan za daljnji turistički razvoj naselja Karin budući da se odnosi na uređenje komunalne infrastrukture.
Ukupna vrijednost projekta „4RP3 Uređenje karinske plaže i pripadajuće infrastrukture ” iznosi 11.266.161,79 kuna od čega bespovratna sredstva iznose 9,576.237,52 kuna, sa intenzitetom potpore od 85%.

Ministrica Tramišak je naglasila kako je zadovoljna trenutnom realizacijom projekata iz Intervencijskog plana, kako završenim tako i trenutnim projektima koji se provode. Također, najavila je kako će se kroz Nacionalni plan za oporavak i otpornost obuhvatiti Grad Benkovac i sva ostala potpomognuta područja javljanjem na ciljane pozive.

Državni tajnik Šime Erlić istaknuo je zadovoljstvo sa dosadašnjom suradnjom sa Gradom Benkovcem, te napomenuo da se što više koriste pozivi Ministarstva za daljnji napredak.

Grad Benkovac je poslao projektne prijave, te objavio postupke javne nabave za sve projekte iz Intervencijskog plana. Ubrzo se očekuje donošenje odluka o izboru izvođača i njihovo uvođenje u posao na projektima „Dom kulture“ i „Rekonstrukcija i sanacija nerazvrstanih cesta – II.faza“, čime će svi preostali projekti biti u fazi provođenja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...