MJERE NA SUDU Održavat će se samo hitne rasprave, uvažit će se nedolazak zbog Covid potvrde

Sukladno uputi Vrhovnog suda u svrhu sprječavanja širenja epidemije koronavirusa, predsjednik Županijskog suda u Zadru Željko Đerđ donio je nove dopune uputa o mjerama za sprječavanje širenja epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 i organizaciji rada Županijskog suda u Zadru, za vrijeme trajanja epidemije.

Prema dopuni odluke o mjerama koja je stupila na snagu 15. siječnja rasprave će se održavati samo u hitnim predmetima (okrivljenici u istražnom zatvoru, predmeti pred zastaru, hitnost propisana posebnim zakonom i sl.), kao i one za koje se mogu osigurati propisani epidemiološki uvjeti u pogledu održavanja razmaka među osobama čija je nazočnost obavezna na raspravi, uz poštivanje svih ostalih epidemioloških mjera (nošenje zaštitnih maski, te dezinfekcija ruku, provjetravanje sudnice i dr.).

Također, rasprave u kojima nije moguće osigurati epidemiološke mjere preporučuje odgoditi do saniranja pogoršane epidemiološke situacije. Strankama, njihovim punomoćnicima ili braniteljima, uvažit će se nedolazak na sud zbog nemogućnosti pribave COVID potvrde, osim u slučaju evidentne zlouporabe prava.

Nadalje, naloženo je i pojačano provođenje higijenskih mjera u skladu s uputama Stožera civilne zaštite i pojačano prozračivanje prostorija, naročito sudnica i sudskih hodnika, te nošenje zaštitnih maski u zgradi suda. Potrebno je osigurati prozračivanje sudnica najmanje deset minuta između dvije rasprave uz provođenje higijenskih mjera i po potrebi dezinfekcije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...