Nakon 30 godina poslovanja: Gasi se jedan od najstarijih domaćih modnih brendova, nosila ga je i Kolinda

U zadanjem danu 2021. godine osvanula je vijest koja će rastužiti mnoge ljubitelje modnog brenda Stolnik. Mali zagrebački obrt je preživio brojne izazove, a na svom Facebook profilu su obznanili da prestaju s radom.

‘Nakon trideset godina kreativnog druženja, obavještavamo vas da moda STOLNIK 31. prosinca 2021. prestaje s poslovanjem. Zahvaljujemo na povjerenju našim klijenticama, poslovnim partnerima i svima koji su s nama sudjelovali u ovom uzbudljivom putovanju. S najboljim željama za dolazeću, ali i sve naredne godine’, napisali su.

Podsjetimo, Kolinda Grabar-Kitarović je kreaciju modne kuće Stolnik (kraljevsko plavi komplet ispod kojeg je nosila haljinu s vezenim detaljem na struku za koji je dobila same pohvale) nosila na inauguraciji. Butik Stolnik se nalazio se u Vlaškoj 58 i bio je u vlasništvu obitelj. Nikola, sin Kreše i Marije Stolnik, dirljivom objavom je opisao po čemu će pamtiti taj zagrebački obrt.

’30 godina povijesti jednog obrta koji je obilježio Vlašku, Zagreb i dotakao tisuće ljudi. Nebrojeno puno uspomena uz dućan, radionu, proslave godišnjica otvaranja dućana, 30 godina svakog mjeseca kada starci odlaze u Italiju po materijale i vraćaju se s robom koju vrijedne radnice pretvaraju u najfinije haljine i bluze. 15 godina ustajanja prije 7, odlaska na posao i vraćanje ‘na Dnevnik’. Sjećanja na svaku od revija gdje su nas starci prvo morali vući da posjećujemo, a nakon par godina ponosno smo gledali njihove kreacije na modnim pistama i navijali kao kad bi reprezentacija izašla na nogometni teren’, piše Nikola.

Vijest o prestanku rada Stolnika rastužila je brojne ljubitelje mode, a u komentarima na objavu Nikole Stolnika javili su se brojni domaći dizajneri. Podsjetimo, jedan od najstarijih brendova u Hrvatskoj, svoje kreacije je predstavljao na zagrebačkim tjednima mode, ali i na obrtničkoj modnoj reviji – Zlatnoj igli, piše Tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...