Nakon Erlićevog razrješenja ostavku na funkcije podnio glavni tehničar Zavoda za hitnu medicinu

Nakon što je Upravo vijeće Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije razriješilo dužnosti ravnatelja Ivicu Erlića zbog kršenja izrečene mjere izolacije, predsjednik istog Šime Rušin danas je potvrdio kako je očitovanje o postupanju zatražio i od glavnog tehničara Zavoda, kao i od liječnika Mladena Olujića.

Nakon nekoliko sati, oglasio se spomenuti medicinski tehničar koji je sam odlučio napustiti odgovorne funkcije unutar službe.

Podnosim ostavku na mjesto Glavnog tehničara ZZHM Zadarske županije, na mjesto Voditelja medicinske službe ZZHM Zadarske županije, na mjesto člana Stručnog vijeća ZZHM Zadarske županije te molim da me se rasporedi na moje radno mjesto sukladno važećem ugovoru o radu. Zahvaljujem svima na suradnji, naveo je Čačić u priopćenju za javnost.

Napomenimo, Antunu Čačiću i Mladenu Olujiću Upravno vijeće Zavoda dalo je rok od 15 dana da se očitaju o slučaju Ivice Erlića koji je za vrijeme samoizolacije zatečen u prometu navodno nakon konzultacije sa spomenutima i njihove preporuke da se uputi na hitni pregled zbog otežanog disanja uslijed zaraze koronavirusom.

Je li Erlić stavio medicinare u nezgodan položaj uslijed možebitne laži ili je tehničar samo ogorčen zbog postupanja prema sada već bivšem ravnatelju, ne može se zaključiti iz njegovog priopćenja.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...