NE IDE SE U RUŠENJE Dva ponuđača zainteresirana za ugostiteljstvo u trošnoj Jadrolinijinoj kućici

Trošna Jadrolinijina kućica na Liburnskoj obali ostala je tek podsjetnik na gust promet koji se desetljećima odvijao na Poluotoku za ulaska trajekata i katamarana u gradsku luku.

Preseljenjem većeg dijela obalnog linijskog prometa u Gaženicu mnogu su zagovarali njezino rušenje, no iz Odjela za upravljanje gradskom imovinom izvučena je posljednja karta za spas ovog objekta, u simboličkom i praktičnom smislu.

On prva je spona između mora i betona administrativnog centra kojem i sami propadaju, ali i mjesto na kojem mogu predahnuti i izgubiti vrijeme dok čekaju na termin za obavljanje svojih obaveza ili novu liniju za ‘pojti kući’.

U tu svrhu Grad je objavio natječaj za zakup 55 četvornih metara namijenjenih za ugostiteljstvo.

Pročelnik Tomislav Korona kazuje nam u kojoj je fazi realizacija ove ideje.

Natječaj je prošao i ta me činjenica raduje. Javila su se dva ponuđača. Nakon što je povjerenstvo završilo posao, jedan od ponuđača priložio je prigovor te se sada o njemu raspravlja. Budući da je dosta članova povjerenstva zbog trenutačne situacije s virusom u izolaciji, sastat će se idući tjedan. Vjerujem da bismo kroz 10 dana trebali znati tko ulazi u prostor i moći dati detaljnije informacije o ponudi. Cilj nam je da otočani opet imaju jednu uređenu čekaonicu na Liburnskoj obali. Sama Jadrolinija ima svoj prostor i na kraju Istarske obale, kao i u Gaženici, ali zamolili smo ih da zadrže i ovaj kako bi naši otočani imali svoj kutak gdje će barem moći ostaviti stvari, kaže nam pročelnik Korona.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...