Ovo su najtraženiji koncerti koji dolaze u Hrvatsku u 2022.

Nakon brojnih prebacivanja i nedostatka tog jedinstvenog iskustva koje pružaju, koncerti koji su najavljeni za 2022. upućuju da bi ovo trebala biti najbolja koncertna godina dosad.

Popis najtraženijih koncerata koji dolaze kod nas uključuje samo velike međunarodne turneje koje dolaze unutar naših granica. Ovo je 11 najtraženijih koji su objavljeni dosad.

Ono što je specifično je i da su to većinom povratnici, vrlo nam znana imena, piše Muzika.

11. Dream Theater

Dream Theater, jedan od najznačajnijih bendova prog rock žanra, stiže u sklopu Top Of The World turneje u našu metropolu, u petak, 27. svibnja 2022. u Malu dvoranu Doma Sportova. “Opening act” je pripao Devinu Townsendu.

Ulaznice kupi preko linka.

10. Franz Ferdinand

Škotski rock bend Franz Ferdinand se vraća u Zagreb sljedeće godine u sklopu turneje koja donosi najveće hitove iz gotovo dva desetljeća duge karijere. Ovaj put će ih ugostiti Mala dvorana zagrebačkog Doma sportova i to u ponedjeljak 25. travnja 2022.

Ulaznice kupi preko linka.

9. Simple Minds

Zagrebački koncert grupe Simple Minds jedan je od prebačenih koncerata, a legendarni rock bend predvođen Jimom Kerrom na Šalatu stižu 30. lipnja 2022. Bend dolazi u sklopu svjetske turneje “40 Years Of Hits” i to osam godina nakon što su rasprodali Malu dvoranu Doma sportova, škotski rock velikani vraćaju se u Zagreb obilježiti četiri desetljeća rada koncertom koji će sadržavati najveće pjesme karijere.

Ulaznice kupi preko linka.

8. Whitesnake

David Coverdale povest će legendarni hard rock bend Whitesnake na veliku svjetsku oproštaju turneju kroz cijelu 2022., a Zagreb će ih imati prilike po posljednji put vidjeti bend u subotu 2. srpnja na stadionu Šalata. Kao gosti će im se pridružiti Steel Panther koji su trebali imati samostalan koncert u Tvornici kulture. No, posebnost ovog koncerta je što ćemo ovom priliko vidjeti i talentiranog Dinu Jelusića

kao člana Whitesnakea.

Ulaznice kupi preko linka.

7. Andre Rieu & His Johann Strauss Orchestra

Povratnik u zagrebačku Arenu, osnivač popularnog Johann Strauss Orchestra, nizozemski virtuoz na violini i dirigent Andre Rieu, nakon 2017., vraća se u zagrebačku Arenu 25. studenog 2022. godine.

Ulaznice kupi preko linka.

6. KISS

Poznati po svojim maskama i specijalnim kostimima koji su postali njihov zaštitni znak, KISS se smatraju tvorcima rock ‘n’ rolla spektakla. Članovi The Rock & Roll Hall of Famea, i vlasnici titule od 100 milijuna primjeraka albuma prodanih širom svijeta, izjavili su da ovu turneju posvećuju milijunima KISS obožavatelja koji ih podržavaju više od 40 godina, a u zagrebačkoj Areni su 9. srpnja 2022. godine.

Ulaznice su dostupne na linku, a sredili smo i fanclub popust za najvjernije.

5. Maluma

Svjetska latino atrakcija Maluma, nastupit će 24. veljače 2022. u zagrebačkoj Areni u sklopu svjetske turneje “PAPI JUANCHO WORLD TOUR 2022”. Zagrebački koncert bit će jedan od prvih s kojim započinje svoju europsku turneju te će osim Zagreba nastupit i u Beču, Parizu i Zurichu od “bližih” destinacija. A ovo je ujedno i prvi “veliki” međunarodni koncert od početka pandemije.

Ulaznice su dostupne preko linka.

4. The Cure

The Cure, jedan od najznačajnijih bendova alternativne rock glazbe po prvi put u svojoj 42-godišnjoj karijeri održat će samostalni koncert u Hrvatskoj. Koncert je najavljen za 27. listopada 2022. u Areni Zagreb i dio je turneje The Cure Tour Euro 22.

Ulaznice su dostupne na linku, a sredili smo i fanclub popust za najvjernije.

3. Sting

Rado viđen gost, Sting, vraća se u Hrvatska, ovog puta u Zagreb, i to velikim koncertom u Areni – 21. ožujka 2022. kad će izvest koncert u sklopu aktualne turneje “My Songs”. Sting osim nebrojnih hitova ima 17 Grammy kipića, kako s grupom The Police, tako i kao solo izvođač.

Ulaznice su dostupne na linku, a sredili smo i fanclub popust za najvjernije.

2. Iron Maiden

Iron Maiden je prebacio svoj nastup u Areni za 22. svibnja 2022. što je dio europskog djela turneje Legacy of the Beast 2022. Maideni su u više navrata bili kod nas, ali fanovi su uvijek spremni za još. Zagrijavanje Maidenima u Zagrebu će pripasti bendu Lord Of The Lost.

Ulaznice dostupne preko linka.

1. Arctic Monkeys

Arctic Monkeys vraćaju se u Hrvatsku što im je i povratak na pozornice nakon Tranquility Base Hotel & Casino turneje koja je završila 2019. godine. Koncert četvorke iz Sheffielda održat će se 16. kolovoza 2022. u pulskoj Areni. Iako se koncert održava u pulskoj Areni koja ima manji kapacitet (cca 6.000 ljudi) od zagrebačke (cca 20.000 ljudi), soldout ulaznica u dvije minute sam govori za atraktivnost koncerta.

Koncert je rasprodan.

Dodatak: lista je skraćena, produžena bi imala i Placebo, Gojiru, Lorde, Black Pumas, nastupe na festivalima The Killers, Nick Cave & The Bad Seeds, Deftones, Cypress Hill, itd. što je tema za sljedeće sadržaje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...