Partizan ipak prejak za Zadrane u Beogradu, Anzulović: “Vidjeli smo što to znače jaka tijela”

Susret su jako dobro otvorili domaćini nakon serije 10:2, morao je strateg s klupe Zadra, Vladimir Anzulović, pozvati minutu odmora kojom je apsolutno resetirao svoje igrače te je Zadar napravio istu seriju zahvaljujući dobroj reakciji mladog Tomislava Buljana. Do kraja prve dionice stabilizirali su se Zadrani i respektabilnih 21:16 iznosilo je vodstvo Partizana.

Velike probleme Zadru je stvarala indisponiranost Trevora Thompsona i brze tri osobne ponajboljeg gostujućeg defanzivca Aleksandra Bursaća pa je Partizan tu znao iskorištavati prilike dominiravši u reketu i u obrambenom i napadačkom skoku. Usprkos ‘hendikepa visine’ Zadar je na poluvremenu još uvijek bio blizu kod rezultata 43:32.

Zadar se do isteka treće dionice dobro držao, parirao je snažnom Partizanu koliko je mogao no ipak kvaliteta koju posjeduju igrači Željka Obradovića počela se sve više isticati i u zadnje dvije-tri minute Partizan se odlijepio na velikih 70:55.

Do kraj susreta samo su povećali razliku igrači Partizana koji su protiv Zadra, koji je danas nastupio bez dva bitna faktora (Brala i Jordano), upisali pobjedu 103:72. Najbolji pojedinac domaćeg sastava bio je Rade Zagorac s 17 koševa koliko je ubacio i Balša Koprivica. Za Zadar fenomenalnu partiju odigrao je Tomislav Buljan koji je ubacio 16 koševa, uz dvije ukradene lopte, dva skoka te asistenciju, Justin Carter zabio je 14 dok je Domagoj Vuković imao 10 ubačaja. Sljedeća utakmica igra se 09.01. u Dvorani Gripe protiv Splita u sklopu HT Premijer lige.

Vladimir Anzulović: ‘Čestitke Partizanu na zasluženoj pobjedi. Vidjeli smo što to znače jaka tijela i što znači intenzitet koji Partizan pokazuje cijelu sezonu. Mi smo došli jako oslabljeni pogotovo u vanjskoj liniji, a do neke 27/28 minute mislim da smo još mogli računati na neki rezultatski priključak ali danas je Partizan jednostavno bio bolji. Veseli nas dobra reakcija naših mladih igrača Buljana i Paponje i mi ćemo svoje prilike za pobjede morati tražiti u nekim drugim utakmicama.’

Željko Obradović: ‘U najavi utakmice rekao sam da je ekipa Zadra puno drukčija ekipa nego ona protiv koje smo igrali u Zadru u 1. kolu. Promijenili su trenera i par igrača, a večeras su falili su im neki igrači koji su im vrlo bitni u rotaciji i držali su se u susretu do kraja treće četvrtine na čemu im ja čestitam jer su bili ravnopravan protivnik. Što se tiče nas, mislim da smo igrali u dobrom ritmu ovih par dana što smo imali za trening iskoristili smo da maksimalno ubrzamo igru i da prije svega igramo u tranziciji i očigledno smo u nekim trenucima to jako dobro radili.’

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...