Plenković pozvao Ćustića na kavu, on mu odgovorio: “Doći ću u Banske dvore, ali pod određenim uvjetima”

Mladen Ćustić iz mjesta Briševa kod Zadra završio je u pritvoru i zaradio optužni prijedlog zbog narušavanja javnoga reda i mira. Naime, uoči posjeta premijera Andreja Plenkovića Zadru na Facebooku je napisao: “Triba ga dočekati pokvarenim jajima, njega i njegove poltrone, nitko toliko nije ponizio i izdao Hrvate, narcisoidni jadnik”.

Njegovo privođenje izazvalo je niz reakcija, a o njemu se jučer oglasio i premijer koji je rekao da nije imao nikakve veze s privođenjem.

”Dapače, pozivam gospodu da dođu na kavu u Banske dvore. Nakon argumenata, ako će tada misliti i ovo što sada misle, ja ću to poštovati. Od mora prijetnji, uvreda koji su utuživi nije mi palo napamet da tražim sudski postupak protiv medija ili građana. To mora policija rastumačiti i točka”, rekao je Plenković i dodao da je ”otvoren za kritike i napade, jer je demokrat”.

Bi li se Ćustić odazvao Plenkovićevu pozivu, zanimalo nas je. ”Otišao bih na kavu, ali me premijer mora razuvjeriti djelima, a ne riječima”, kratko je kazao Ćustić za Dnevnik.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...