Počinje drugi dio radova na Liburnskoj obali, promet će se prekidati za potrebe ulaza i izlaza vozila s gradilišta

U ponedjeljak, 17. siječnja 2022. godine počinje drugi dio radova na rekonstrukciji zaobalnog dijela Liburnske obale, koji se odvijaju u sklopu projekta “Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok”.

U prvom dijelu radova, na 130 metara dugom potezu od gradskog mosta, na mjestima starih kamenih i betonskih poklopnica ugrađene su nove kamene poklopnice. Pored navedenoga, ugrađeno je ukupno 30,00 m’ rubnih kamenih ploča, 107,00 m’ kanalica te 545,00 m2 kamenih opločnika na zaobalnom dijelu obale.

Podsjetimo, rekonstrukcija zaobalnog dijela Liburnske obale obuhvaća ukupnu duljinu od 597,99 metara i sljedeće bitne elemente: uređenje obale, oborinske odvodnje te instalaciju triju novih energetskih ormarića i njima pripadajućih vodovodnih i elektroinstalacija. Radovi su podijeljeni u ukupno tri dijela, kako bi u što manjoj mjeri ometali normalan tok prometa te organizaciju prometa u mirovanju.

Drugi dio izvođenja radova na rekonstrukciji Liburnske obale obuhvaća slijedeći dio u smjeru sjeverozapada, ukupne duljine 150 m. Navedeni dio obale te parkiralište uz obalu, odvojeno od kolnika zelenim pojasom, bit će u potpunosti zatvoreni za kolni i pješački promet. Predviđeno trajanje ovog dijela radova je do kraja ožujka 2022. godine.

Kako bi se omogućio neometan promet vozilima Liburnskom obalom, promet će se prekidati samo za potrebe ulaza/izlaza vozila s gradilišta. Iz Lučke uprave Zadar pozivaju sve sudionike u prometu da poštuju znakove privremene regulacije prometa, kojom se neće znatno utjecati na prometni režim u centru grada.

Lučka uprava Zadar ulaže maksimalne napore kako bi opsežni radovi koji se odvijaju u sklopu projekta “Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok” u što manjoj mjeri ometali normalne funkcije i uobičajen život našeg grada, te se ovim putem još jednom zahvaljuje svim građanima, ali i ostalim dionicima na strpljenju koje pokazuju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...