Policija ispitala Zadrane, Matejeva prijateljica otkrila zbog čeka se kaje, ali i dalje nema odgovara na ključna pitanja

Hrvatska policija i u srijedu je obavljala razgovore s prijateljima nestalog Mateja Periša (27) za kojim se traga već 20. dan. Naravno, iz razumljivih razloga, policija ne izlazi u javnost sa sadržajem tih razgovora, a kao što je to već bio najavio i Antonio Gerovac, načelnik Uprave kriminalističke policije i pomoćnik glavnoga ravnatelja policije, nije isključeno da će se s njima razgovarati u više navrata.

Kao doznaje Jutarnji list, policija je u međuvremenu ustanovila i obavila razgovore s “ekipom Zadrana” koji su tu noć bili u klubu Gotik neposredno pokraj društva Mateja Periša. I dalje se provode neke radnje vezano uz mobitel, a hrvatska policija u svakodnevnom je kontaktu s kolegama iz Srbije. Nije isključeno da će se idućeg tjedna opet održati sastanak hrvatskih policajaca s kolegama u Beogradu, ali to ovisi o daljnjim rezultatima potrage koja, nažalost, još nije dala rezultat.

U međuvremenu se oglasila i Splićanka Maja S., koju je Matej nazvao u noći s 30. na 31. prosinca, ali ona nije odgovorila na taj poziv.

“Normalno da se kajem, to mi je najveća muka jer smatram, da me je obavijestio da dolazi u Beograd, ja bih im rekla gdje da idu i što da rade”, rekla je Maja S. u emisiji “Eksploziv” na TV Prvoj koja će biti emitirana u srijedu navečer.

Ovo je prvi put da je Splićanka izišla u javnost i rekla bilo što o Periševu nestanku. Prethodno su se pojavile informacije da se Maja S. i Matej Periš poznaju godinama. Nakon što je izišao iz Gotika smještenog u tzv. Beton hali na savskom šetalištu, Matej Periš trčao je okolnim ulicama, a zadnje ga je snimila kamera na restoranu Savanova i vidi se kako se spušta stepenicama prema platou do rijeke Save. Srbijanska je policija u rekonstrukciji rekla kako ima indicije da je osoba koja se spušta stepenicama ušla u vodu te da se kretanje objekta koji se vidi u Savi poklapa sa signalom Matejeva mobitela.

Ali, i dalje nema odgovora na pitanja – koji je bio razlog Matejeva odlaska iz kluba te je li on išao na susret s nekim kod Savanove i je li to što se događa na prostoru koji samo dijelom pokrivaju nadzorne kamere samo slučajnost ili je smišljeno “navučen” baš na to mjesto? Na ta pitanja odgovor trebaju dati kriminalisti uz pomoć svih tehničkih sredstava.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...