RAZGOVOR Bruno Petani: “Nema veze što smo obojica Arbanasi, pored Pina se nisam mogao probiti”

Razgovarali smo s Brunom Petanijem (66 god., 190 cm), nekadašnjim košarkašem Zadra i Šibenke, koji je mirovinu dočekao kao referent nabave u šibenskoj Elektri.

 

Bruno kad ste krenuli u košarku ?

– Počeo sam u kadetima Zadra još 1970. godine, onda kad je došao Krešo Ćosić 1973.  smo mi juniori ušli u prvu momčad. Samnom su u juniorima tad bili Šuljak, Skroče, Grdović, B. Babić, Fabulić… U seniorskoj momčadi Zadra igrao sam četiri sezone, od 1973. do 1977. godine, nakon toga otišao sam u Šibeniku. Sa KK Zadrom osvojio sam prvenstvo bivše države 1974. i 1975. U Šibenki sam osvojio i onaj naslov 1983. koji nam je ukraden u finalu s Bosnom na Baldekinu, karijeru sam završio 1984. godine.

Dođite li do svojih Arbanasa?

– Ma dođem ja u Zadar, ali u Arbanase slabo, svi su se u mom mjestu više, manje raštrkali po svijetu, kod hotela Kolovare imam kuću, kod starih, talijanskih tzv. Bianchi kuća.

Živite u Šibeniku, a Zadranin ste?

– Ha ha, plan mi je bio ostati jednu sezonu u Šibenki, a evo ostao sam u tom gradu cijeli život. Na kraju sezone 1977./78. iz KK Zadra u Šibenku sa mnom su još otišli Šuljak i B. Babić. Spletom okolnosti tako je ispalo, u Šibeniku sam se oženio, dobio posao. Vrijeme brzo leti, često sam dolazio u Zadar dok su mi roditelji bili živi, ali takav je život, nikad ne znaš kud te može odvesti.

Zašto ste napustili KK Zadar na kraju sezone 1977./78. i otišli na Baldekin?

– Svi znamo koliko je bekova prodefiliralo KK Zadrom, Pino Giergia svi znamo kakav je, bio je svojeglav, nema veze što smo obojica Arbanasi, pored Pina se nisi mogao probiti. Uvijek nam je Pino govorio kako je on najbolji, te tko nam brani da budemo bolji od njega.

Pratite li današnju košarku?

– Slabo i nikako, tu i tamo ponekad pogledam na televiziji, ovo danas nema veze s košarkom, a nemam ni što vidjeti. Kad se susretnu Zadar i Šibenka, svejedno mi je tko će dobiti, oba kluba su mi u srcu.

Pozdrav za kraj?

– Ako mog Pinućija ( Pina) ne pozdravim, mogao bi se naljutiti, ha ha.. obavezno Pina pozdravite…

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...