Razgovor sa Zadranima jedan je od načina da se sklopi mozaik, svjedok za Blic: “Izbile su dvije tučnjave u klubu…”

U utorak ujutro nastavljena je intenzivna potraga za nestalim Splićaninom Matejem Perišem (27), koja sada ulazi u 12. dan.

Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova Srbije, u utorak je, gostujući u jutarnjem programu TV Pink, istakao da je Ministarstvu unutrašnjih poslova itekako stalo da se pronađe nestali mladić iz Splita i da MUP Srbije neće stati s potragom dok se god konačna istina ne sazna.

“Pripadnici MUP-a iskreno i uporno rade na tome, voljeli bismo ga naći živog i zdravog. I danas pretražujemo Savu, dijelove Dunavskog akvatorija, uključili smo sonare, termoviziju, ronioce”, rekao je za TV Pink, prenosi Jutarnji list.

Vulin je u ponedjeljak primio i visoku delegaciju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske, kako bi se informirala o radu policije Srbije i dalјnjem tijeku istrage u slučaju nestanka hrvatskog državlјanina Mateja Periša. Najveća enigma do koje treba doći, osim pronalaska Mateja Periša – a njegov otac i dalje ne gubi nadu da je živ – jest razlog zbog čega je on tako nenadano napustio klub Gotik i trčao paralelno ulicama, te pokušavao zaustaviti taksi, a potom se vraćao prema Savskoj promenadi, gdje ga je kamera restorana Sava nova snimila kako silazi prema ogradi na platou uza Savu.

Istražitelji u Srbiji već su prvih dana potrage uspjeli locirati Matejev mobitel po baznim stanicama, te ustanoviti da je posljednji signal bio negdje kod Velikog ratnog otoka, pa se potraga preusmjerila i na taj dio. Iako to nije potvrđeno, mobitel nije pronađen, iako su ronioci i sonarima pretraživali Savu. Vidljivost u rijeci je takva da nikako ne bi mogli opaziti mobitel, već ga eventualno napipati ili “pokupiti” nekom mrežom ili magnetom. Ono što istražitelji također nastoje potpuno razjasniti, osim nenadanog Matejeva odlaska iz kluba, jest i nesporazum oko računa za bocu Jamesona, koju je on naručio i platio, ali i još netko iz njegova društva, te koju su htjeli vratiti, ali tom njihovom zahtjevu nije udovoljeno. Da je nesporazuma bilo, potvrdila nam je i Zorica Šećović, menadžerica kluba, ali i Matejev otac, a to navode i neki od njegovih prijatelja. No, je li bilo i nekih oštrih verbalnih riječi upućenih s Matejeve strane, kako neki tvrde, tek treba istražiti. Stoga nije isključeno da će se ponovno razgovarati i s redarima, osobljem, ali i svima koji bi mogli dati neke korisne informacije, kao i s njegovim prijateljima u Splitu. Oni su nakon povratka iz Beograda bili pozitivni na koronu. Sasvim sigurno je da će policija i s njima obaviti još jedan krug razgovora.

Jedan od načina da se sklopi mozaik oko toga što se događalo u noći s 30. na 31. prosinca u Gotiku je i da se obavi razgovor sa Zadranima koji su bili blizu Mateja i njegova društva, i s njima su komunicirali.

Jedan Beograđanin koji je kobne noći bio u istom klubu u kojem je sa svojim prijateljima, za barskim stolom kraj pozornice, bio Matej, kaže da je oko dva sata poslije ponoći napustio Gotik upravo jer nije mogao gledati sve što se oko njega događalo.

– U to doba izbile su dvije tučnjave u klubu, ali riješene su brzo. Osiguranje je došlo i izbacilo sve sudionike – ispričao je ovaj Beograđanin (ime poznato redakciji) za ‘Blic’.

Kako kaže, ‘Gotik’ je bio pun mlađe populacije, međutim ono što ga je najviše šokiralo je što je za jednim od stolova vidio djevojku kako konzumira kokain.

– Nekoliko metara od mene vidio sam kako djevojka šmrče kokain za stolom. U jednom trenutku počela joj je curiti krv iz nosa, konobar je to vidio i odmah je pozvao osiguranje koje je dojurilo i izbacilo je iz kluba – opisuje Beograđanin i dodaje:

– Osiguranje ju je doslovno iznijelo iz kluba onako s krvavom glavom, a ona je polu-omamljena vrištala na njih, grebala ih… Da situacija bude još bizarnija u ruci je držala BusPlus karticu umrljanu bijelim prahom, kojom je “sjekla” kokain.

On je, kako kaže, nakon toga otišao iz kluba.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...