Rubeša je novi predsjednik Nadzornog odbora KK Zadar: “Pojačanja će se plaćati isključivo novcima sponzora!”

Ante Rubeša (39) iz Akcije mladih novi je predsjednik Nadzornog odbora KK Zadar, dopredsjednik će biti predstavnik sponzora Dino Martinović, za sportski dio brinut će se predstavnik veterana Ivan Sunara, tu su još Enio Meštrović (Nezavisni) i Damir Dado Burčul ( HDZ). Iz udruge Grad košarke dva mjesta rezervirana su za navijače, još dva mjesta u NO imat će i sponzori kluba.

Gospodine Rubeša što za vas znači ova funkcija?

Ako sam ja zamutio kašu kako se kaže, red je da sam i prihvatio tu odgovornost, mada za mene ta funkcija ne znači baš ništa. Svaki član NO bit će ravnopravan, donosit ćemo odluke zajednički i tražit ćemo nekakve odgovore od uprave KK Zadar,  postavljat ćemo i uvjete samoj upravi. Gradsko vijeće je većinski vlasnik KK Zadar, točnije 79,8 posto kluba. Svi mi želimo da KK zadar bude jedna zdrava sportska sredina.

HDZ neće više baš u svemu odlučivati?

Jednostavno ne! Mi smo tu da presiječemo te konce. Ne želimo se dovesti u situaciju da klub bude u financijskim, rezultatskim i marketinškim dubiozama. Znamo da i web fan shop nije na adekvatnoj razini, košarka nažalost nije više sport broj jedan u Zadru.

Web shop ne postoji?

To je sve zbog financijskih problema, sigurno da ćemo web fan shop oživjeti, čak uvesti i neke promjene nabolje.

KK Zadar još nema sportskog direktora?

Da, bit će javni poziv za novog sportskog direktora, razgovarat ćemo sa svakim od kandidata. Sve prijave za sportskog direktora idu preko uprave KK Zadar, dakle radi se o javnom pozivu, a ne o natječaju, ne želimo nikoga uhljebiti i zaposliti! Naime, javni poziv želimo zbog toga što za razliku od javnog natječaja, osoba radi za nekakav honorar, a na natječaju mora biti u radnom odnosu.

Transparentnost?

Svakako, želimo znati s koliko novaca raspolaže klub, upravo zbog određenih sportskih i marketinških aktivnosti koje želimo poboljšati na bolje,  podići na jednu višu razinu.

Hoće li i ubuduće biti rebalansa proračuna za KK Zadar?

Ne, rebalans više ne! Ne znam kakva je sudbina i ovih sadašnjih 5 milijuna koje smo izglasali na proračunu, novi NO želi prije svega transparentnost.

Moguće nova igračka pojačanja kako bi se plaćala?

Sva eventualno nova igračka pojačanja će se ubuduće plaćati iz sredstava sponzora, ako ih bude, a ne više gradskim novcima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...