Trener vaterpolista Zadra Goran Jovančević: “Dat ćemo sve od sebe protiv Mladosti. Najveći problem su nam financije”

Vaterpolisti Zadra 1952 večeras u 20 sati na bazenu Višnjik u zaostaloj utakmici 8. kola Prve hrvatske lige dočekuju jaku momčad Mladosti iz Zagreba. U sedam utakmica ove sezone igrači Gorana Jovančevića osvojili su tek jedan bod, u današnjem susretu Zagrepčani su apsolutni favoriti. Mladost ima učinak od pet pobjeda i dva poraza, na ljestvici zauzima treće mjesto iza splitskog Jadrana i dubrovačkog Juga, u njihovim redovima igraju i dvojica Zadrana, vratar Jerko Jurlina i Ivan Vrbnjak.

Goran Jovančević se slaže kako je Mladost puno jača od Zadra 1952, ali da će njegovi momci dati sve od sebe.

– Svi znamo što Mladost predstavlja u našem vaterpolu, mi smo u večerašnjoj utakmici u poziciji da trebamo učiti od njih, nastojat ćemo pružiti najviše što možemo u svakom trenutku utakmice. Bez obzira što su oni veliki favoriti, ako nam se pruži nekakva prilika, mi ćemo je znati iskoristiti, kako bi ostvarili što bolji rezultat.

Imate li problema s Covidom – 19 u vašim redovima?

– Puno momčadi ima problema sa zarazom pa tako i mi, iz tih razloga večeras nam neće nastupiti Lazić, Popović i Raci.

Svega jedan osvojeni bod imate u dosadašnjem dijelu prvenstva?

– Sigurno je da bi mi željeli puno više, ali moramo biti realni situacije u kojoj se naš klub nalazi u odnosu na ostale protivnike. U drugom dijelu sezone nam na naše plivalište Višnjik dolaze momčadi kojima se možemo dobro suprotstaviti, gdje nećemo biti apsolutni autsajderi.

Koji je najveći problem u VK Zadar 1952?

– Svako su to novci, financije, to je ujedno i osnovni problem seniorskog sporta. Mi smo pokazali da imamo znanje, da znamo proizvesti kvalitetne igrače, ali nemoguće je seniorski pogon bazirati na jednoj amaterskoj osnovi, gdje potreba treniranja dva puta dnevno. Da to netko radi, praktički bez ijedne kune, to ni u kom slučaju nije realno.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...