U tri dana 2000 zaraženih učenika više, sedam zadarskih škola tražilo online nastavu

Dok je u ponedjeljak bilo 4116 zaraženih učenika i 990 djelatnika u školama, u četvrtak je u Hrvatskoj registrirano 6468 zaraženih učenika, te 1391 zaraženi djelatnik.

U osnovnim školama su zaražena 2482 učenika, 1996 ih je u samoizolaciji.

U srednjim školama je 2626 zaraženih učenika, a 694 ih je u samoizolaciji.

Zahtjev za C modelom u idućem tjednu došao je iz 22 osnovne i srednje škole u osam županija.

Najviše u Splitsko-dalmatinskoj županiji, njih osam, te Zadarskoj županiji, sedam, i Vukovarsko-srijemskoj, četiri škole, javilo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Potpuni prelazak na online nastavu tražila je po jedna škola u Sisačko-moslavačkoj županiji, Gradu Zagrebu, Međimurskoj, Vukovarsko-srijemskoj, te Istarskoj županiji.

Porast brojki odgovara općem porastu zaraženih, no zasad nema najava o totalnom proglašenju online nastave.

Iz prosvjetnih sindikata ipak dolaze ljutiti komentari jer za škole nisu osigurane zamjene za spremačice, ali i nastavnike, te nije kvalitetno riješena epidemiološka zaštita.

– Situacija je katastrofa, imamo val kakav dosad nismo imali, a neke škole planiraju čak i maturalce idući tjedan. Svi mi prosvjetari u europskim zemljama dijelimo tu neizvjesnost, a ovdje kod nas zbog politike nismo dvije godine riješili pitanja poput zapošljavanja dodatnog osoblja, spremačica, te zamjena za oboljele nastavnike – kažu za 24 sata iz Sindikata hrvatskih učitelja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...