UDALJEN IZ SLUŽBE U kući policajca (22) na benkovačkom području pronađeno razno streljivo i dijelovi ručne bombe

Policijski službenici Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe u dobi od 46 i 22 godine, koje se sumnjiči za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Naime, tijekom provedenog kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga doma i drugih prostorija na širem benkovačkom području te je od 22-godišnjaka oduzeto 16 komada raznog streljiva te dijelovi ručne bombe. Nadalje, tijekom pretrage je pronađeno i 496 komada puščanog streljiva, 14 komada protuavionskog streljiva, dva komada vojnog zapaljivog streljiva, lovačka puška te šest patrona, za koje se sumnja da pripadaju 46-godišnjaku.

Radi nezakonitog posjedovanja oružja vojnog porijekla protiv obojice osumnjičenika se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje u nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Radi nezakonitog posjedovanja lovačkog oružja protiv 46-godišnjaka podnosi se i optužni prijedlog za počinjen prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

S obzirom da je 22-godišnji osumnjičenik policijski službenik, udaljen je iz službe te je u tijeku pokretanje disciplinskog postupka zbog teže povrede službene dužnosti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...