Ugljan i Pašman predvodnici u cijepljenju; “Kritično je, vidim da je sve gore. Cijepio sam se treći put pa što Bog da”

Otoci Ugljan i Pašman, mogli bismo reći, predvodnici su u cijepljenju protiv koronavirusa. Za takvu zaštitu do sada se odlučilo gotovo tisuću tamošnjih stanovnika. A zainteresiranih za prvu dozu još ima.

Na punktu u općini Kali jučer je svoju dozu cjepiva primilo 152 otočana.

– Vidite da je sunčan dan i kvalitetan odaziv. Zadovoljan sam, rekao je Frank Mišlov, načelnik Stožera civilne zaštite općine Kali za HRT.

Po treću je dozu stigla i gospođa kojoj do stote nedostaje samo malo više od pet godina.

– S prvom sam imala glavobolju malo jaču, a s drugom nisam, kaže gospođa Stošija.

Iako je bilo onih koji su primili prvu, većina je došla po “booster” dozu.

– Dva puta smo bili u Zadru i sada treće, kaže Milena.

– Kritično je, vidim da je sve to gore. Dva puta sam se cijepio i sad mi je ovo treći put pa što Bog da, dodaje Branko.

Otočni je liječnik vrlo zadovoljan procijepljenošću, koja je rezultat predanog rada medicinskih timova, ali i uzajamnog povjerenja.

-To povjerenje se stvara. Uzajamnom komunikacijom i mislim da se to povjerenje izgradilo, a kao prvo, mi smo se među prvima kao zdravstveni djelatnici cijepili i s time pokazali da je to put kojim trebaju krenuti i naši pacijenti, rekao je Zvonko Mišlov, liječnik u ambulanti Ugljan, Rivanj i Sestrunj.

U otočnim sredinama ljudi su povezaniji, moraju se oslanjati jedni na druge.

– To su sve domaći ljudi. Kolegica i ja smo sestre koje rade u ambulantama na otoku Ugljanu. Sve se dogovorimo, obavijestimo ih i stvarno nema problema, kaže Ana Graf Štrmelj, medicinska sestra.

Procijepljenost je na Ugljanu i Pašmanu oko 70 posto, među starijim pacijentima i viša. Zajednički je cilj što prije pobijediti virus i nastaviti normalan otočni život.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...