Upravno vijeće sutra odlučuje o Erlićevom statusu, Zubčić: “Nadam se da će ga smijeniti. Ništa drugo ne dolazi u obzir”

Umjesto u kućnoj izolaciji, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu bio je za volanom.  Uhvatila ga je policija u prekršaju, pa mu prijeti do dvije godine zatvora!

“Postupanjem prema njemu utvrđeno je da mu je izrečena zaštitna mjera izolacije, pa je policija, nakon što su stečeni uvjeti za provođenje kriminalističkog istraživanja nad njim, i provela kriminalističko istraživanje zbog Kaznenog djela širenje i prenošenje zarazne bolesti”, rekla je glasnogovornica Policijske uprave zadarske Ivana Grbin.

Iako je pozitivan na COVID trebao biti u samoizolaciji od 30. prosinca do 9. siječnja, Ivica Erlić kuću je napustio tri dana ranije. Aferu je javnosti otkrio oporbeni županijski vijećnik.

“Kršio je mjere izolacije, uhvaćen je u više navrata. Ukoliko ne da ostavku, nadam se da će ga Upravno vijeće smijeniti. Ništa drugo ne dolazi u obzir. Ako se svi ostali građani moraju pridržavati, onda je on prvi, ravnatelji zdravstvenih ustanova, oni koji donose mjere, su prvi koji se moraju pridržavati mjera”, rekao je županijski vijećnik Jure Zubčić (SDP) za RTL.

Hoće li sam ponuditi ostavku, od ravnatelja se nije moglo čuti. Ravnatelj Erlić pravdao se da se na hitni prijem uputio zbog otežanog disanja. U karanteni je isto tako na terasi stana primio jednu novinarsku ekipu, a nakon toga je zašutio. Vjerojatno će šutjeti do petka kada će se u Županiji odlučivati o njegovom statusu.

U petak se sastaje Upravno vijeće, zaduženo za imenovanja i razrješenja ravnatelja županijskih ustanova.

Franka Krajnović, v.d. pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo Zadarske županije kaže: “Kao osnivači, mi smo u vezi sumnje na kršenje mjera samoizolacije ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije zatražili i očitovanje ravnatelja i očitovanje Upravnog vijeća. Upravno vijeće ima sjednicu u petak o čemu će raspravljati. Situacija jest ozbiljna.”

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...