Volonterke iz Zadarskog azila: “Slomljene smo psihički, dotakle smo dno. Od Grada i Županije ni traga ni glasa”

Iscrpljene volonterke Zadarskog azila na Facebooku su objavile dramatičan apel. Kako kažu, azil je prepun, a interesa za udomljenje nema. Pri kraju su sa zalihama hrane, a razlog tome je sve veći broj ostavljenih pasa. Neki su im izbačeni među aute na cestu kraj azila. Objavu prenosimo u cijelosti:

“Neki su nam izbačeni usred bijela dana ispred azila na cestu, među aute. Neki su ostavljeni po šumama, u kutijama, vezani Bogu iza nogu, a naravno i vrijeme je lova tako da nam svakog dana pristižu lovni psi u katastrofalnim stanjima, ranjeni, bolesni i mršavi! Iskreno, slomljene smo psihički više. Ovako više neće ići, niti je ovako moguće raditi fizički a ni mentalno. Popunile smo zadnji slobodan box u azilu. Ne mogu vjerovat da smo opet došle do toga da više nema mjesta. Gledam te nevine štence, njih čak 8 u jednom boksu i ne sviđa mi se što vidim. Prepune smo, a udomljenja i interesa za pse čista nula. Brojimo još 4 vreće kvalitetne hrane za pse, i 10ak za štence.
Deka i posteljina imamo za narednih par dana još, a imamo mamu Tiaru i 6 beba koje moramo držat u čistom i sterilnom! Volontera uopće nema, ako tko dođe subotom to je slavlje.

Od Grada i Županije nit traga nit glasa, a kamoli da se netko sjeti pitat “fali li vam čega?!?” Prava istina je,
nas 5 cura u šumi sa skoro 150 odraslih i 60 štenaca! E da, od danas imamo opet 7 pozitivnih štenaca na parvo virus.
Jer eto, baš to nam je trebalo. Ovo je jedan poprilično depresivan post, jer takvo stanje trenutno je. Ako želite pomoći čitajući ovo, ja i moje cure ćemo vam bit najiskrenije zahvalne!

Fali nam svega; hrane, deka, ampula, tableta za parazite, tableta za bolove, vitamina za bolesne pse, vitamina za mamu Tiaru, rukavica, vlažnih maramica, dezinfekcijskog sredstva. Novaca da podmirimo ove gigantske račune za sve novopristigle pse koji trebaju potpunu vet. obradu. Ne znam više što da vam kažem, napišem.. svatko kad tad dotakne dno, ovo je valjda naše”, poručile su volonterke.

Ako tko želi ili može uplatiti;
HR6223400091111006752
SWIFT (biz) : PBZGHR2X
Paypal: [email protected]

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...