Zatvoren Zimski park; Na Višnjiku klizalo nekoliko desetaka tisuća posjetitelja, Karlović: “Bio je to dar sugrađanima”

Zadnji vikend u siječnju 2022. obilježen je i završetkom rada Zimskoga parka na Višnjiku. Na klizalištu – kako se uobičajilo reći na vrućem ledu – uživali su mali, malo već i ponetko velik na besplatnom klizanju.

– Bio je to svojevrsni dar ŠC-a Višnjik i Grada Zadra onim sugrađanima koji su ove sezone, ali i prijašnjih godina, prigrlili klizanje kao veoma atraktivan i zabavan oblik fizičke aktivnosti – kaže Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.

U ovoj sezoni, pak, na Višnjiku je još tamo od Dana grada Zadra, 24. studenoga 2021., bio Zimski park. Riječ je o skupu različitih sadržaja koji su, svaki po sebi, bilo zanimljivi svim Zadrankama i Zadranima, ali i drugima koji su se zatekli u našemu gradu.

– U odnosu na prethodne sezone, u ovoj smo znatno proširili ponudu. Zahvaljujući izvrsnoj suradnji s nizom poslovnih subjekata i partnera imali smo, osim klizališta, još i izložbenu prodaju knjiga, ugostiteljsku šetnicu, dobru estradnu ponudu, te privlačni luna park. Možemo reći da je posjećenost bila veoma dobra, posebno kad se uzmu u obzir postojeći pandemijski uvjeti. Sve propisane mjere, odluke i preporuke primjenjivali smo u potpunosti, a zahvaljujemo i svim svojim korisnicima i posjetiteljima na razumijevanju i poštivanju mjera, odluka i preporuka. Ukupno, imali smo nekoliko desetaka tisuća posjetitelja.

Na klizalištu je, uz ostalo, ostvaren i program škole klizanja.

– Aktivnosti i sportovi na ledu nisu tipični za neki mediteranski grad i naravno da je klizalište, koje je postavljeno na oko 800 metara četvornih, privlačno za dobar dio populacije. Osim što su na led dolazili redovito oni koji su prethodnih godina usvojili vještinu klizanja, imali smo niz zainteresiranih koji su htjeli tu vještinu sad usvojiti. Program je ostvaren na opće zadovoljstvo i dao je doprinos širenju i popularizaciji klizanja, time i općenito sportskoj kulturi naših sugrađana. Iako je prvotno bilo planirano da klizalište radi do 15. siječnja 2022., odlučili smo da bude otvoreno do kraja siječnja, a besplatno, baš zato da bi što više Zadranki i Zadrana ostvarilo svoje aktivnosti na ledu – zaključio je Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...