Zubčić: “Erlić je u vrijeme izolacije išao u osiguranje i na kavu u kafić”, Rušin: “Upravno vijeće će se očitovati u petak”

U petak se odlučuje o sudbini Ivice Erlića, ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije koji je u vrijeme izrečene zaštitne mjere izolacije zbog pozitivnog nalaza na Covid 19 uhvaćen u prometnom prekršaju.

Nakon što je predao dokumente, policijski službenici su uvidom u evidenciju saznali da boluje od koronavirusa.

Erlić nam je kazao da je u prometu sudjelovao jer se, u prethodnoj konzultaciji s kolegama, kretao prema hitnoj pomoći zbog otežanog disanja.

No, župan Božidar Longin zatražio je očitovanje Upravnog vijeća ustanove kojom Erlić predsjeda te je sastanak sazvan za petak.

Potvrdio nam je to njegov predsjednik Šime Rušin.

Upravno vijeće sastaje se u petak na poziv župana Longina koji je zatražio očitovanje uslijed medijskih natpisa, kazuje Rušin.

Jure Zubčić koji je prvi došao do informacije o kršenju mjere izolacije od strane čovjeka koji bi svojim primjerom trebao pokazati građanima kako se odgovorno i savjesno ponašati u slučaju zaraze kazuje da ne prihvaća ništa manje od njegovog trenutnog razrješenja s mjesta Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije.

Erlićev krimen, otkriva, nije samo činjenica da je uhvaćen u prometu na blagdan Sveta tri kralja.

Stvar je vrlo jednostavna. U međuvremenu se otkrilo da je ravnatelj u vrijeme izolacije išao u jedno osiguravajuće društvo, ali i da je viđen na kavi u kafiću. Pored činjenice da je ravnatelj Zavoda za hitnu, član je Stožera civilne zaštite koji diktira epidemiološke mjere, a sam ih se ne drži. Upravno vijeće ima sasvim dovoljno informacija, očitovat će se u petak, ali moje mišljenje je da nemaju što više tražiti…, kazuje nam Zubčić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...