Zubčić: “Sam Beroš je u nekoliko navrata kršio mjere. Naravno da nam je procijepljenost niska kada nemamo povjerenje u institucije”

Upravno vijeće Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije sutra će raspravljati o sudbini ravnatelja Ivice Erlića koji je zaradio kaznenu prijavu jer je pozitivan na koronu zasutavljen u prometu. Navodno je bio i u kafiću te jednom osiguravajućem društvu.

Vijećnik Jure Zubčić tim je povodom gostovao na N1 televiziji.

U lokalnim razinama koje nisu pod tolikim fokusom javnosti fokusom javnosti, ravnatelji javnih ustanova i direktori lokalnih poduzeća misle da mogu raditi što hoće. Ne mogu, ne smiju i moraju biti primjer drugima. Primjerice, ravnatelj Erlić izjavljuje da imam nekakav osobni pik na njega. Ne, nemam osobni pik na njega nego imam pik na to da ravnatelji javnih ustanova koje pružaju javne usluge, koji moraju biti na usluzi građanima, odgovorno i transparentno vrše svoju dužnost, kazao je Zubčić i još jednom podcrtao da osobe na visokim položajima koje predstavljaju zakon i mjere u vremenu pandemije, bez greške trebaju biti primjer odgovornosti i brige za tuđe zdravlje.

Nije se libio spomenuti ministra zdravstva.

Sjetimo, u kolovozu 2020. godine, u vrijeme kada je građane pozivao da izbjegavaju kontakte s drugim ljudima i najavljivao buran jesenski val epidemije, pojavila se fotografija na kojoj Beroš pozira u društvu supruge i pjevačice Nine Badrić te još dvije osobe i za potrebe fotografije damama ljubi ruke. Sudjelovao je ministar Beroš i na slavlju u izbornoj noći u stožeru HDZ-a, ali na sprovodu Miroslava Tuđmana na kojem je bilo više od 25 ljudi, što je tada bilo zabranjeno mjerama koje je donio Stožer.

I na nacionalnoj razini smo imali priliku vidjeti kako sam ministar Beroš u nekoliko navrata krši mjere. Kada promatramo razinu procijepljenosti u EU, ona je često u korelaciji s razinom povjerenja u institucije. A nama čelnici koji vode institucije i stožere svojim ponašanjem sustavno uništavaju to povjerenje, zaključio je Zubčić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...